Καταγγελία για τα Mikel.

Μία καταγγελία από αριστερή οργάνωση ήρθε να ταράξει τα νερά της διάσημης, πια, αλυσίδας καφέ Mikel, η οποία τον τελευταίο καιρό προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά την ταχύτατη διείσδυσή της σε όλη την χώρα, καθώς και λόγω του θανάτου, πριν λίγες ημέρες, του «παππού» που κοσμούσε το σήμα της ελληνικής –εκ Λαρίσης ορμώμενης- εταιρείας.
Τώρα ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς το Mikel επικρίθηκαν για την τακτική τους «να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό-ρήτρα πολλών χιλιάδων ευρώ, δεσμευόμενοι πίστη και υπακοή στην εταιρία».
«Η υπογραφή αυτών των συμφωνητικών είναι άκρως αντιδραστική, ισοδυναμεί με αλλαγή της σύμβασης εργασίας και ο εργοδότης μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο άμεσα και χωρίς αποζημίωση. Η εταιρία υποχρεώνει τους εργαζόμενους ακόμα και μετά από ένα χρόνο μετά τη λήξη της εργασίας τους να μην δουλέψουν σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση, αλλά και να μην ενεργήσουν οποιαδήποτε ανταγωνιστική προς την εταιρία πράξη, χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους είναι αυτή πράξη. Απαγορεύεται ακόμα και σε συγγενικό πρόσωπο (α’ βαθμού) των εργαζόμενων να εργάζεται σε επισιτιστική επιχείρηση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύει το alterthess.gr.

Προσωπικά δεν γνωρίζω αν όλα αυτά ευσταθούν. Ελπίζω κάποιος που έχει εργαστεί ή εργάζεται στα Mikel να μπορεί να μας δώσει πολύτιμη ανατροφοδότηση. Αν πάντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για πισωγύρισμα στις εργασιακές σχέσεις, προερχόμενο μάλιστα από μία νεότευκτη και πολλά υποσχόμενη εταιρεία που ανδρώθηκε μέσα στην κρίση. Μιλάμε για την πλήρη ταπείνωση και εξευτελισμό της αξιοπρέπειας του υπαλλήλου, ο οποίος όχι μόνο εισπράττει μισθούς πείνας, αλλά και απειλείται πλέον με αποζημίωση αν –βρει να- εργαστεί, τις δύσκολες εποχές που διάγουμε, σε ανταγωνιστική επιχείρηση. 
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia