Ο Ρομπέν των Δασών αποφέρει ετησίως 1,8 δισ. στο Νότινχαμ

O Ρομπέν των Δασών είναι ο αρχετυπικός Άγγλος λαϊκός ήρωας: ένας αβρός κι ευσεβής παράνομος της μεσαιωνικής εποχής, δεινός τοξοβόλος, ο οποίος είναι διάσημος από σύγχρονες εκδοχές του θρύλου για το γεγονός ότι έκλεβε τους πλούσιους και μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς, πολεμώντας την τυραννία και την αδικία.
Από το 1261 και μετά, το όνομα Robinhood ή Robehod εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αρκετές δίκες στην Αγγλία κι αποδίδεται σε κάποιον φυγά ή παράνομο, Θρυλείται ότι έδρασε στο Nottinghamshire της κεντρικής Αγγλίας. Εκεί, ο επισκέπτης θα αντικρύσει τη Μεγάλη Βελανιδιά που ο Ρομπέν και οι σύντροφοί του κρύβονταν από τους άντρες του Σερίφη, το χωριό όπου έμεναν, το Barnsdale -το χωριό όπου γεννήθηκε-, όπως και τον τάφο του.
Δεν έχει καμία σημασία ότι ο Ρομπέν των Δασών είναι ένα φανταστικό πρόσωπο. Κοινώς, δεν έζησε ποτέ. Είναι προϊόν της φαντασίας. Οσον αφορά τον τάφο του, κανείς δεν γνωρίζει τι έχει μέσα. Όλα αυτά όμως δεν πτοούν τις ορδές τουριστών που καταφθάνουν κάθε χρόνο στο Νόττινχαμ, 33 εκατομμύρια. στο σύνολό τους (η χώρα μας προσελκύει 20 εκατ,) αποφέροντας στην τοπική οικονομία περίπου 1,8 δισ. ευρώ και προσφέροντας εργασία σε 22.000 Βρετανούς.

Το Νόττινχαμ γνωρίζει καλά πώς θα διαιωνίσει τον μύθο, τον οποίο η βιομηχανία του Χόλιγουντ συντηρεί διαχρονικά. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με τον βρετανικό ΕΟΤ προκειμένου να ενδυναμωθεί περαιτέρω το brand name του Ρομπέν των Δασών, ενώ διοργανώνει διάφορα φεστιβάλ όλο τον χρόνο. Αποστολή του είναι να πείσει τους επισκέπτες να έρχονται πιο συχνά, να μένουν περισσότερο και να ξοδεύουν πιο πολλά. Και από ότι φαίνεται, τα καταφέρνει μια χαρά.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia