Τίτλοι τέλους για τα κινητά Nokia

Για πολλούς από εμάς το όνομα Nokia υπήρξε συνώνυμο του κινητού τηλεφώνου. Η φινλανδική εταιρεία μεσουράνησε στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, έχοντας πιο σημαντική επιτυχία το μοντέλο 3310, το οποίο πούλησε 126 εκατ. συσκευές σε όλο τον κόσμο, όντας το πιο επιτυχημένο εμπορικά κινητό τηλέφωνο όλων των εποχών. Δυστυχώς για την ίδια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς, επιδεικνύοντας αργά αντανακλαστικά, υποσκελίσθηκε από τους κύριους ανταγωνιστές της.
Σήμερα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εξαγορά της, έναντι 7,2 εκατ. δολαρίων, από την Microsoft, αποφασίστηκε ότι πλέον το διάσημο ιστορικό brand name (με ιστορία που χάνεται στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν παρήγαγε χαρτί και μετέπειτα γαλότσες και αντιασφυξιογόνες μάσκες) δεν έχει καμία θέση στο χαρτοφυλάκιο του αμερικάνικου κολοσσού.
Τα νέα μοντέλα Nokia Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia. Το τμήμα, ωστόσο, της φινλανδικής εταιρείας που δεν έχει εξαγοραστεί από τη Microsoft, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά την ονομασία Nokia. 

Η μετονομασία θα λάβει χώρα σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο. Μολονότι η συμφωνία όριζε τη χρήση του ονόματος της Nokia στα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας για μία δεκαετία, η Microsoft, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας που αφορούν προσωπικό της Nokia, αποφάσισε να ρίξει πρόωρα τίτλους τέλους. Πλέον το όνομα Nokia στα κινητά τηλέφωνα θα αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia