Ξενοδοχείο για singles στην Πελοπόννησο

Οι επιχειρήσεις είναι σε συνεχή αναζήτηση ώστε να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό, κάτι που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν το προσφέρει σχεδόν κανένας ανταγωνιστής. Ενας τρόπος για να το επιτύχουν αυτό είναι η αυστηρή προσήλωση σε ένα μόνο target market (σε μια μόνο ομάδα αγοραστικού κοινού). Είχαμε δει κατά το παρελθόν, ξενοδοχεία για ζευγάρια, γυμνιστές ακόμη και γι' αυτούς που θέλουν να πάρουν διαζύγιο. Μία αγορά όμως δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως. Αυτή των singles.

Σύντομα λοιπόν στην Πελοπόννησο θα ανοίξει ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για singles. Η ιδέα ανήκει σε δύο Γάλλους επιχειρηματίες, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου όλοι οι singles θα μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς την ενοχλητική παρουσία των παιδιών και δη των οικογενειών.

Ερέθισμα αποτέλεσε μια σειρά από μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν 15 με 18 εκατομμύρια singles στη Γαλλία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αξιόπιστες προτάσεις για διακοπές που να απευθύνονται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη αγορά.

Οι δύο συνεργάτες κατάφεραν να πείσουν έναν Έλληνα ξενοδόχο, που βρίσκεται στην περιοχή του Λόγγου στην Πελοπόννησο, να υποδεχτεί μόνο singles αυτό το καλοκαίρι. Το υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο λέγεται «Dream Holiday» και διαθέτει 140 υπνοδωμάτια.

Η αγορά-στόχος είναι στελέχη επιχειρήσεων ηλικίας από 30 έως 55 ετών, οι οποίοι παράλληλα με τις διακοπές τους θα κάνουν αθλητικές δραστηριότητες, θα χαλαρώσουν και θα κάνουν νέες γνωριμίες. Το ξενοδοχείο, η διαμονή στο οποίο θα κοστίζουν από 1.049 ευρώ μέχρι 1.549 την εβδομάδα, θα παρέχει γυμναστήριο, χορό, μαθήματα μαγειρικής και αθλητικές δραστηριότητες.


Οι δύο Γάλλοι στοχεύουν να προσελκύσουν διάσημους επισκέπτες από τη Γαλλία αλλά και από όλο τον κόσμο, προκειμένου να διαδώσουν στο ευρύτερο κοινό την ιδέα τους.  Πρόκειται για ένα πιλοτικό ξενοδοχείο, το οποίο, αν «πιάσει στην αγορά» θα οδηγήσει στη δημιουργία αντίστοιχων ξενοδοχείων σε Κροατία, Άγιο Δομίνικο και Ταϊλάνδη.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia