Πώς ένας τουρίστας με σακίδιο δημιούργησε μία επιτυχημένη startup

«Πώς μετέτρεψα τα ταξίδια μου με ένα απλό σακίδιο στην πλάτη σε μια επιχείρηση που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και προσέλκυσε μια επένδυση 50 εκατομμυρίων λιρών κι όλα αυτά μέχρι την ηλικία των 32». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του νεαρού κυρίου Naren Shaam, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του site GoEuro.com, μιας εξειδικευμένης ιστοσελίδας που συγκρίνει προορισμούς, εισιτήρια και κόστη μεταφοράς και διαμονής για να προτείνει σε κάθε χρήστη το φθηνότερο τρόπο για να πάει κάπου, προς το παρόν καλύπτοντας κάθε πιθανό ή απίθανο προορισμό σε όλη την Ευρώπη.
Αφού πέρασε τεσσεράμισι χρόνια ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη με ένα απλό σακίδιο στην πλάτη και κρατώντας αναλυτικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο, αποφάσισε να μετατρέψει την προσωπική του σελίδα σε ένα site μέσω του οποίου θα μοιραζόταν τις εμπειρίες του και τα... μυστικά για οικονομική μετακίνηση με όποιον ενδιαφερόταν. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα GoEuro.com, η οποία σχεδόν αμέσως έγινε viral στα social media και σε όσους χρήστες ανήκουν στην κατηγορία έως των 35 ετών.
Ξαφνικά ο κ. Shaam ανακάλυψε πως το πάθος του για ταξίδια μοιράζονται εκατομμύρια άτομα και τις ανησυχίες του για τα κόστη ενός ταξιδιού πολύ περισσότεροι! Μεταξύ αυτών και έμπειροι αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων που "είδαν" την επενδυτική ευκαιρία. Κάπως έτσι, έναν χρόνο μετά την ίδρυσή του, το site GoEuro.com έχει μετατραπεί σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη start up επιχείρηση, έχει ήδη προσελκύσει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια (50 εκατομμύρια στερλίνες) σε χρηματοδότηση μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων, έχει εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μήνα και απασχολεί πια 150 άτομα από 34 χώρες. Οι περισσότεροι "συνεργάτες" ταξιδεύουν κατά μέσο όρο 4 μήνες κάθε χρόνο για να βρουν νέους τρόπους οικονομικής μετακίνησης και νέους προορισμούς!
Ο τρόπος που "δουλεύει" το Goeuro.com είναι απλός: το site "τρέχει" ένα πρόγραμμα που συγκρίνει όλες τις επιλογές του ταξιδιού σας όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη. Μόλις βρείτε το σημείο όπου θέλετε να ταξιδέψετε – από και προς αυτό – αυτομάτως το site σας δίνει τις καλύτερες επιλογές για το ταξίδι με τρένο, αεροπλάνο, λεωφορείο ή ενοικίαση αυτοκινήτου. Σας δείχνει επίσης πόσος χρόνος απαιτείται για κάθε μία από τις τέσσερις επιλογές (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο αεροδρόμιο), έ

τσι ώστε αν ο χρόνος είναι για σας πιο σημαντική παράμετρος από την τιμή να έχετε και αυτή την επιλογή.
Εκτός των ανεξάρτητων επιλογών μέχρι στιγμής το site καλύπτει και τα οργανωμένα προγράμματα 350 τουριστικών επιχειρήσεων και γραφείων ταξιδίων από 11 ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος για τη χρονιά είναι να ενσωματώσει τα προγράμματα άλλων 1000 γραφείων ταξιδίων και να καλύψει πλήρως τους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Κι όπως λέει ο ιδρυτής του GoEuro.com: "Η Ευρώπη έχει 35 χώρες να καλύψουμε. Και μετά είναι η σειρά της Ασίας..."!


Πηγή: www.newmoney.gr
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia