Μία βραδιά στο Κάστρο του Δράκουλα, μέσα σε φέρετρο...

Ανήμερα της γιορτής Halloween, στις 31 Οκτωβρίου, η εταιρεία οργάνωσης διακοπών Airbnb θα στείλει δύο άτομα στο Κάστρο του Δράκουλα. Οι δύο τυχεροί θα μπορέσουν να κοιμηθούν σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, απομονωμένοι στην κρύπτη του κόμη και να περάσουν τη νύχτα τους στο κάστρο των Καρπαθίων,

Οι δύο επισκέπτες θα διανυκτερεύσουν στο κάστρο Μπραν, γνωστό και ως Κάστρο του Δράκουλα, για πρώτη φορά αφότου το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες τους, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων, πριν από σχεδόν 70 χρόνια – το 2006 το κάστρο, που πλέον έχει μετατραπεί σε μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, επέστρεψε στη βασιλική οικογένεια.

Όπως ανακοίνωσε η Airbnb, το ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περάσει από το λαβύρινθο των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου για να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία, όπου θα τους περιμένει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο, υπό το φως των κεριών.

Μπορεί οι κανονισμοί στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα να διαμηνύουν ότι «δεν επιτρέπονται τα σκόρδα και αντικείμενα με οσμή σκόρδου, αρωμάτων συμπεριλαμβανομένων», ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο επίμαχο κάστρο δεν έζησε ποτέ ο Βλαντ Τσέπες, γνωστός και ως Κόμης Δράκουλας. Αυτό βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει την Airbnb, η οποία με τον διαγωνισμό αυτό αποσκοπεί να δημιουργήσει «θόρυβο», κοινώς να αποκτήσει δημοσιότητα (ήδη έχει γίνει αναφορά από τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ανά τον κόσμο).

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia