Βρετανίδα τουρίστρια ζητάει από την TUI 50.000 λίρες για ατύχημα που είχε στη Σαντορίνη

Τι κάνει μία τουριστική επιχείρηση όταν έχει να αντιμετωπίσει το παράλογο αίτημα ενός πελάτη;
Αν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό (και αν ο πελάτης είναι «σημαντικός»), τότε μάλλον θα το πράξει. Όπως στην περίπτωση μιας γυναίκας που ζήτησε από το πεντάστερο ξενοδοχείο να της βρει μία φωτογραφία του Νίκολας Κέιτζ.
Άλλες πάλι φορές, δεν μπορεί να κάνει κάτι, όπως στην περίπτωση του επισκέπτη ξενοδοχείου που απαίτησε να σταματήσει η κίνηση των ανεμόμυλων, καθώς οι ακτίνες τους, που περιστρέφονται τόσο γρήγορα, του προκαλούν πονοκέφαλο.
Όταν όμως η επιχείρηση κρίνει ότι η κινητήριος δύναμη πίσω από μία παράλογη απαίτηση είναι ο δόλος, τότε μάλλον δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα περάσει στην αντεπίθεση.
Πρόσφατα μία γιαγιά, η 66χρονη Κάρολ Πίτερς, από τη Μεγάλη Βρετανία μήνυσε την TUI επειδή έπεσε και χτύπησε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Σαντορίνη!
Η γυναίκα απαίτησε 50.000 λίρες ως αποζημίωση για ατύχημα που είχε στις διακοπές της στο ελληνικό νησί το 2011, όταν γλίστρησε και έπεσε από τις σκάλες ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να σπάσει το χέρι της.
Στη μήνυσή της, κατέθεσε ότι το ατύχημα, που συνέβη την τελευταία ημέρα παραμονής της στο νησί, καθώς επέστρεφε με τον σύζυγό της μετά από ένα χαλαρωτικό δείπνο με φίλους, της προκάλεσε ψυχολογικό τραύμα, καθώς και πόνους που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασχοληθεί με την αγαπημένη της κηπουρική.
Στο δικαστήριο η TUI, όπως αναμενόταν, επέστρεψε το χτύπημα, καθώς ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα προκάλεσε από μόνη της το περιστατικό καθώς είχε μεθύσει, κοινώς «τα είχε τσούξει», κάτι το οποίο η ίδια αρνείται δηλώνοντας ότι δεν είναι «party animal».
Εκτός από τους ισχυρισμούς περί μέθης, η TUI, που επίσης κατηγόρησε την βρετανίδα ότι φορούσε «γελοία παπούτσια» (ψηλοτάκουνα), αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για το ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι αυτή ανήκει αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων όπου συνέβη το περιστατικό.

Οι ισχυρισμοί της εταιρείας ενισχύθηκαν από μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν ότι μέλη από την παρέα του ζευγαριού παραπατούσαν, ενώ ακόμη και η γιατρός που είδε τα τραύματά της μετά την πτώση ανέφερε ότι ήταν ξεκάθαρα μεθυσμένη και μύριζε αλκοόλ.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia