"Σούπερ μάρκετ των φτωχών'' και στην Ελλάδα

Οι σκέψεις για το συγκεκριμένο project υπήρχαν εδώ και καιρό, όταν ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, λειτούργησε τα πρώτα «easyfoodstore», σε περιθωριακές συνοικίες του Λονδίνου. Η αφορμή για το κατάστημα τροφίμων δόθηκε στον επιχειρηματία, όπως ο ίδιος λέει, από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Κύπρο. Από το 2013 είχε δηλώσει πως σκόπευε να επενδύσει στην αγορά αυτή, αφού είχε διαπιστώσει πως οι τράπεζες φαγητού τραβούσαν πολύ κόσμο.

 «Στόχος είναι να περιορίζω τα μη απαραίτητα. Μπορείς να αφήσεις στην άκρη τα περιττά, χωρίς να συμβιβαστείς στην ποιότητα. Να υπόσχομαι λιγότερα και να δίνω περισσότερα. Να σέβομαι τους καταναλωτές και να διασφαλίζω την ακεραιότητα του brand-name».

Το Easyfoodstore έχει 76 διαφορετικά προϊόντα, όπως μακαρόνια, καφέ, μπισκότα, κονσέρβες, μαρμελάδες κλπ και διαφημίζεται ως το μαγαζί τροφίμων που κάποιος μπορεί να αγοράσει τα πάντα ξοδεύοντας μόλις 20 λίρες.

Μετά λοιπόν την ανέλπιστη επιτυχία της ιδέας του super market των 30 λεπτών στην Αγγλία, ο Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να ανοίξει και στην Ελλάδα ένα παρόμοιο κατάστημα.

«Βλέποντας την ανάγκη αυτών των ανθρώπων εκτιμώ, ότι αν έχεις 100 προϊόντα όλα μακράς διαρκείας σε μια τιμή 35-40 λεπτά σίγουρα θα έχει μεγάλη ανταπόκριση. Το έχω σκεφτεί…Easyfoodstore στην Ελλάδα. Προσπαθώ να αποφασίσω αν θα το έκανα στο κέντρο ή στον Κηφισό σε μια περιοχή με μεγάλους δρόμους και πάρκινγκ.
Ωστόσο, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο. Στο κέντρο η τροφοδοσία γίνεται πολύ δύσκολα και δημιουργούνται προβλήματα. Το μέλλον θα δείξει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηιωάννου σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Πηγή: http://city.sigmalive.com
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia