Περιμένοντας στην ουρά για λογαριασμό τρίτων

Υπάρχει μία αμερικάνικη εταιρεία, η Same Ole Line Dudes, η οποία έχει ως αντικείμενο την ανάθεση σε άτομα να περιμένουν στην… ουρά. Εμπνευστής της είναι ο Ρόμπερτ Σάμιουελ, ο οποίος το 2012, όντας άνεργος, προσφέρθηκε να περιμένει στην ουρά για κάποιον που ήθελε να αγοράσει το νέο iPhone.

Ένα χρόνο μετά, την εμπειρία αυτή τη μετάλλαξε σε επιχείρηση, προσλαμβάνοντας μία ομάδα από line-sitters, φίλους του κυρίως, οι οποίοι περιμένουν στην ουρά για να αποκτήσουν, για λογαριασμό άλλων, προϊόντα όπως κινητά τηλέφωνα, αθλητικά παπούτσια, εισιτήρια, ακόμη και φωτογραφίες με τον Αη Βασίλη – το ρεκόρ αναμονής το έχει ο ίδιος ο Σάμιουελ με 48 ώρες, περιμένοντας στην ουρά για ένα iPhone.

Πρόκειται για μία άκρως επικερδή δραστηριότητα (το μοντέλο πλέον υπάρχει και στη γειτονική Ιταλία), με την ομάδα, που πλέον δραστηριοποιείται σε όλη την Αμερική, να «καθαρίζει» περίπου 1000 δολάρια την εβδομάδα – η χρέωση είναι 25 δολάρια για την πρώτη ώρα συν 10 για κάθε επιπλέον μισή ώρα. Ωστόσο τα κέρδη πολλαπλασιάζονται όταν πρόκειται για την διάθεση του νέου τηλεφώνου της Apple, με τα έσοδα να φθάνουν τα 14.000 δολάρια τη μέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia