Αναζητάτε παρέα για την επόμενη ταξιδιωτική σας εμπειρία; …. travelhut.gr!

Αν σας έχει τύχει να θέλετε να πάτε διακοπές, αλλά κανένας φίλος ή γνωστός σας να μην μπορεί να σας ακολουθήσει, τότε μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχει μία ελληνική πλατφόρμα που μπορεί να σας βοηθήσει. Το τι ακριβώς είναι η Travelhut.gr θα μας εξηγήσει η κα Ιωάννα Σολδάτου, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας.

Τι ακριβώς κάνει το travelhut.gr;
Το travelhut.gr είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που επιθυμούν να ταξιδέψουν και δεν έχουν παρέα, να βρουν τον ιδανικό συνταξιδιώτη.

Ποιο αποτέλεσε το ερέθισμα και ποια η ομάδα πίσω από το  travelhut.gr;   
Η ιδέα προέκυψε πριν περίπου τρία χρόνια, όταν σε κάποια συζήτηση διαπιστώσαμε, πως σε πολλές περιπτώσεις ενώ είναι πολύ εύκολο να βρεις ένα φθηνό εισιτήριο ή (και) ένα οικονομικό ξενοδοχείο για να ταξιδέψεις –όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας-  ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις παρέα για να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου αυτό.
Και τότε αναρωτηθήκαμε γιατί…;
Γιατί … όταν ο ένας μπορεί, ο άλλος δεν έχει άδεια ή δεν έχει χρήματα κ.λπ.  Γιατί οι δικοί μας άνθρωποι πολλές φορές βαριούνται ή δεν θέλουν να πάνε εκεί που θέλουμε εμείς! Γιατί κάποιος πρέπει να μείνει σπίτι με τα παιδιά… όταν ο άλλος θα ταξιδεύει.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο συμπέρασμα πως ενώ το διαδίκτυο έχει αξιοποιηθεί πλήρως ως εργαλείο πώλησης ταξιδιωτικών υπηρεσιών, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα, ειδικά στην Ελλάδα, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικτύωσης των απανταχού ταξιδευτών. Ετσι, ξεκίνησε η ιδέα του travelhut.gr.
Το travelhut.gr ξεκίνησε να υλοποιείται από μία ομάδα δύο ατόμων, τον προγραμματιστή και τον υπεύθυνο marketing και επικοινωνίας. Στην πορεία προστέθηκαν και νέα μέλη στην ομάδα καθώς οι απαιτήσεις αυξήθηκαν τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε εμπορικό. 

Υπάρχει κάτι ανάλογο στο εξωτερικό;
Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές προς αυτή την κατεύθυνση, όχι όμως πολλές. Κάποιες έχουν ύφος dating και κάποιες άλλες ύφος travel.
Η μεγαλύτερη και κυριότερη διαφορά με εκείνες τις εφαρμογές είναι στο concept, καθώς όλες προβάλλουν το άτομο (μέλος) και όχι την διαδρομή και το ταξίδι. Το travelhut.gr επικεντρώνεται στο ταξίδι του μέλους και το ταίριασμα που κάνει έχει ως βάση ταξιδιωτικά κριτήρια και δευτερευόντως προσωπικά. Εξίσου σημαντικό είναι πως στις ανάλογες εφαρμογές του εξωτερικού, δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός, συνεπώς η πιθανότητα να γνωριστούν τα μέλη πριν συνταξιδέψουν είναι πρακτικά ελάχιστη εως πολύ μικρή  (λόγω των πολύ μεγάλων αποστάσεων που μπορεί να έχουν οι περιοχές στις οποίες διαμένουν, αφού απευθύνεται σε παγκόσμια κλίμακα).

Πώς ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα;
Η χρήση του travelhut.gr είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να γίνει από όλους, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους Η/Υ και στο διαδίκτυο.
Το travelhut.gr είναι μια κλειστή κοινότητα. Για να έχει κάποιος πρόσβαση στην εφαρμογή, πρέπει να είναι μέλος, συνεπώς θα πρέπει να εγγραφεί.
Η εγγραφή ολοκληρώνεται όταν το νέο μέλος δηλώσει κάποια βασικά στοιχεία, (ηλικία, τόπο διαμονής), καθώς και τον τύπο του συνταξιδιώτη που αναζητά (φύλο, ηλικία). Στην συνέχεια, το κάθε μέλος διαμορφώνει το ταξιδιωτικό προφίλ του, καταγράφοντας τα ταξίδια τα οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει και φυσικά, καταχωρίζοντας τους προορισμούς στους οποίους επιθυμεί να ταξιδέψει και για τους οποίους αναζητά συνταξιδιώτη.
Η εφαρμογή αυτόματα αξιολογεί και ταξινομεί το κάθε μέλος ανάλογα με το στυλ και τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις του και του προτείνει μέσα από χιλιάδες υποψηφίους συνταξιδιώτες, αυτούς που ταιριάζουν περισσότερο στο ταξιδιωτικό προφίλ του.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Θεωρώντας πως το ταξίδι βρίσκεται, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, μέσα στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων και πως είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να ταξιδεύουμε όταν, όπου και με όποιον εμείς επιθυμούμε, ο κύριος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη κοινότητα ταξιδιωτών αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια, γιατί όχι, και σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη μας.
Σε εμπορικό επίπεδο, τώρα, φιλοδοξούμε να εξελιχθούμε σε ένα τουριστικό – ταξιδιωτικό κόμβο στον οποίο οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς, όπως της μετακίνησης (αεροπορικές, ναυσιπλοΐκές εταιρείες κ.λπ.) αλλά και του τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα) θα παίζουν κυρίαρχο ρόλο, προωθώντας τα προϊόντα τους στους ταξιδιώτες μας. 

Δεδομένου ότι η εταιρεία είναι νέα, πώς σας μαθαίνει το κοινό;
O κύριος τρόπος προβολής είναι τα media και ειδικά, όπως αντιλαμβάνεστε, τα digital media. Ο ηλεκτρονικός ελληνικός Τύπος αλλά και οι ανεξάρτητοι bloggers έχουν συμβάλλει με εξαιρετικά ουσιαστικό τρόπο στη διάδοση του concept μας, έως τώρα.  


Πηγή: συνέντευξη με την κα Ιωάννα Σολδάτου, υπεύθυνη επικοινωνίας της travelhut.gr
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia