Σεφ χλευάζει vegan πελάτισσα στο Facebook…

Η Laura Goodman, βρετανίδα σεφ και συνιδιοκτήτρια στο εστιατόριο "Carlini", βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκδικηθεί μια παρέα vegan για την αγενή συμπεριφορά τους αλλά και επειδή δεν της απέδωσαν τα εύσημα για το χρόνο που αφιέρωσε για αυτούς. Πήρε την εκδίκησή της χρησιμοποιώντας στα πιάτα τους ένα υλικό που δεν ήταν χορτοφαγικό, αγνοώντας την έστω αμυδρή πιθανότητα να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, π.χ. δηλητηρίαση.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό της ολίσθημα. Περήφανη για τον εαυτό της, έσπευσε να κοινοποιήσει το «επίτευγμά» της σε κλειστό group για σεφ στο Facebook, σχολιάζοντας δεικτικά: «Αυτή η επικριτική vegan -για την οποία μαγείρευα όλη μέρα- έπεσε για ύπνο νομίζοντας ότι έφαγε ένα vegan γεύμα».

Για κακή της τύχη, η κοινοποίησή της δεν βρήκε ευήκοα ώτα, με πολλούς (πραγματικούς) επαγγελματίες του κλάδου να στηλιτεύουν το σχόλιό της. Ένα από τα δεκάδες σχόλια έγραφε: «Εξαπάτησες vegans, που σου εμπιστεύθηκαν τη διατροφή τους και πλήρωσαν για τα γεύματά τους, και εσύ  υπερηφανεύεσαι γι' αυτό στη σελίδα σου στο Facebook; Και πιστεύεις ότι το πρόβλημα ήταν η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων και όχι η απαράδεκτη δική σου συμπεριφορά; Ντροπή σου. Μου προκαλείς αηδία. Δεν πρόκειται να με δεις ποτέ, εμένα και τους φίλους μου».

πριν από μία εβδομάδα-
Eat here if you want your meal to be a "surprise". The owner and chef will happily spike your meal with anything she wants if she feels like it. Let's hope she doesn't think it'd be funny watching someone having a severe allergic reaction. I wonder if water in her petrol tank is equally as funny?

Δυστυχώς για την σεφ, το θέμα πήρε διαστάσεις, με το εν λόγω εστιατόριο να λαμβάνει μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες αμέτρητες κριτικές του ενός αστεριού στα social media. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, διατάχθηκε υγειονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές της κομητείας.

Εντέλει, η σεφ, που δέχθηκε μέχρι και απειλές για τη ζωή της, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, με τον υπεύθυνο του εστιατορίου να δηλώνει ότι «τόσο η κίνηση όσο και η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή της ήταν φτωχές και το εστιατόριο κρίνει απαραίτητη την απομάκρυνσή της από την κουζίνα, προκειμένου να αναθεωρήσει και να σκεφτεί αυτό που έκανε».   
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia