Ανδρικά πακέτα διακοπών για αιώνιους εφήβους

Ξενοδοχεία για άνδρες...

Αν νομίζατε ότι οι ανδροπαρέες συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα, μάλλον έχετε χάσει επεισόδια. Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι υπάρχουν ξενοδοχεία αποκλειστικά για άνδρες όλων των ηλικιών, που δίνουν ραντεβού στη ρεσεψιόν για «άγριες» ημέρες και νύχτες; Οι πρώτες καρτ–ποστάλ μάς έρχονται από το Μαϊάμι. Αυτός είναι ο νέος τρόπος διακοπών, απόδρασης, ξεσαλώματος, πείτε το όπως θέλετε. Η ιδέα ανήκει στον Τζιν Γκραμπάρνικ, ο οποίος ανέκαθεν ονειρευόταν να μείνει σε ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά για τους... εντιμότατους φίλους του.
Τελικά το έχτισε. Το Regent South Beach στη Φλόριντα θα εγκαινιαστεί μέσα στον Οκτώβριο. Το «πακέτο» περιλαμβάνει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Πρόσβαση στα πιο περιζήτητα κλαμπ. Χειροποίητα πούρα, μπίρες όλων των ειδών στο μίνι μπαρ, πολυτέλεια 24 ώρες το 24ωρο. Θέλετε πάρτι κάθε βράδυ; Θα το έχετε. Προτιμάτε πράσινη τσόχα και πόκερ; Κανένα πρόβλημα. Σκέφτεστε να πάτε να παρακολουθήσετε κάποιο άθλημα; Τα εισιτήρια θα σας περιμένουν.
Σε ποιους απευθύνεται; Σε επιχειρηματίες, παλιούς συμμαθητές που χάθηκαν, σκληρά εργαζόμενους αιώνιους εφήβους. Υπάρχει και όρος για το συγκεκριμένο στυλ διακοπών, «mancation», όπως «vacation». «Αυτά τα ταξίδια απευθύνονται κυρίως σε μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίστηκαν στο σχολείο και ευελπιστούν να ξαναζωντανέψουν το παρελθόν ή να δώσουν μια παράταση στο χθες», λέει ο Τζος Λέσνικ, πρόεδρος της εταιρείας «I’m in!», που ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο με στόχο την οργάνωση ταξιδιών για άνδρες. «Γίνονται μία ή δύο φορές τον χρόνο. Είναι κάτι σαν τελετουργία».
Μαζί και βιομηχανία. Πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν (πού αλλού;) στην Αμερική δείχνουν ότι ο τζίρος από τα ταξίδια που μαγειρεύονται από φίλους –άνδρες και γυναίκες– ξεπερνά τα 11 δισ. δολάρια. Ο Γκραμπάρνικ υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία του για το Regent, στο οποίο μπορεί κανείς να βρει μια πισίνα με γυάλινο βυθό, πανάκριβα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των επισκεπτών και 24ωρο room service, είναι η ίδια που είχε όταν έφευγε και ο ίδιος με τους κολλητούς του για ξέγνοιαστες διακοπές, μακριά από γκρίνιες και υποχρεώσεις στο Ασπεν, στο Κολοράντο, στην Κόστα Ρίκα, κάθε τρεις – τέσσερις μήνες. Για τους πιο απαιτητικούς θα υπάρχει penthouse, πριβέ ταράτσα με πισίνα και μπαρ μέσα στο νερό, υπηρεσία μπάτλερ και επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτων όπως Πόρσε, Μπέντλεϊ ή Λαμποργκίνι.
Ξενοδοχεία για άνδρες με τα όλα τους, όμως, δεν θα βρείτε μόνο στο Μαϊάμι। Στο Wild Dunes Resort στη Νότια Καρολίνα, μπορείτε να κλείσετε το πακέτο «Dudes on the dunes» με μαθήματα γκολφ, πόκερ στο δωμάτιο με σνακ και μπίρες, από 625 δολάρια το άτομο για δύο νύχτες. Στο Marquis Los Cabos Resort στο Μεξικό μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα σέρφινγκ, γκολφ, πόκερ και να βρει τα πιο δυσεύρετα πούρα, έναντι 490 δολαρίων τη βραδιά. Μαθαίνουμε, όμως, ότι υπάρχει και το Harbor Beach Resort & Spa στη Φλόριντα με το «Fishing emanation», με εκδρομή για ψάρεμα και έναν σεφ για συνοδό προκειμένου να ψήσει ό,τι πιάσουν, με τις τιμές να ξεκινούν από 725 δολάρια το άτομο. «Mancation» σημαίνει ενασχόληση των ανδρών με «μάτσο» ασχολίες όπως σπορ, κάμπινγκ, τζόγος, φλερτ, κατανάλωση αλκοόλ, χωρίς την παρουσία συζύγων, ερωμένων, συντρόφων. Ευτυχώς που υπάρχουν και αντίστοιχες εναλλακτικές για γυναίκες, όπως στο Fairmont Hotels & Resorts, με 50 ξενοδοχειακές μονάδες που φροντίζουν και τα αγοράκια (π.χ. με μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης) και τα κοριτσάκια (με προγράμματα μασάζ και περιποίησης). Για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει το Hotel Fauchere στην Πενσιλβάνια, από το 1852, τότε που οι άνδρες καλύπτονταν με λίγο ψάρεμα και κανό. Αν έχει αλλάξει σήμερα κάτι στο συγκεκριμένο κατάλυμα είναι η δυνατότητα να συνδεθείς με το Ιντερνετ, να παρκάρεις το iPod σου και να ξενυχτήσεις αγκαλιά με μια σούπερ φλατ οθόνη με την ταινία της αρεσκείας σου.
Πηγή: Καθημερινή
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia