Πέθανε και ο τρίτος καουμπόη του Marlboro

Αθόρυβα και σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Eric Lawson που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο "άνδρα του Marlboro" στις διαφημίσεις της δεκαετίας του '70. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις αρχές Ιανουαρίου από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε.
Ο Lawson, που είχε κάνει σύντομα περάσματα από ορισμένες αστυνομικές σειρές, ήταν καπνιστής από τα 14 του και έπαιξε τον καουμπόη στις διαφημίσεις του Marlboro από το1978 έως το 1981. Δεν κατάφερε ποτέ να κόψει το τσιγάρο, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. «Τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να το σταματήσει», δήλωσε η σύζυγός του.
Αρκετά αργότερα,  εμφανίστηκε σε  διαφημιστικές εκστρατείες κατά του καπνίσματος και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμάκι-παρωδία ενάντια στις  διαφημίσεις που τον είχαν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Ηταν ο τρίτος καουμπόη του Marlboro που πέθανε από ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα. Μάλιστα, ο David McLean, ο δεύτερος καουμπόη, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και ενώ ήταν στο τελευταίο στάδιο επισκέφθηκε τα κεντρικά της Phillip Morris και παρακάλεσε την καπνοβιομηχανία να μην απευθύνεται στα παιδιά. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος του έδειξε ευγενικά την πόρτα ισχυριζόμενος ότι η ασθένειά του δεν μπορούσε να αποδειχθεί ότι προήλθε από το κάπνισμα – ο McLean για τις ανάγκες διαφημιστικών γυρισμάτων κάπνιζε πέντε πακέτα την ημέρα. Πέθανε μετά από τρεις μήνες.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia