Εφευρέσεις που, ευτυχώς, δεν άλλαξαν τη ζωή μας...

Κουκούλα μπάνιου
Η επόμενη εφεύρεση ενδιαφέρει άμεσα τις γυναίκες και δη εκείνες που μόλις έχουν επιστρέψει από το κομμωτήριο ή εκείνες που έχουν βάλει μέικ-απ. Όλες εσείς, λοιπόν, που επιθυμείτε να διατηρήσετε τη λάμψη σας και μετά το ντους, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε την προσοχή σας στη φωτογραφία που ακολουθεί, όπου μία Γερμανίδα ηθοποιός επιδεικνύει, εν έτει 1970, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο του μπάνιου.

Ναι, σωστά το μαντέψατε. Αυτή η θαυματουργή αδιάβροχη κουκούλα (shower hood) προστατεύει τη γυναικεία κεφαλή από τις ενοχλητικές σταγόνες του νερού. Μπορεί, υποθέτω, να φορεθεί, αντί ομπρέλας, και έξω.

Ωστόσο, η κοινότοπη ιδέα να κάνει κάποιος ντους χωρίς να λουστεί, μάλλον δεν φαίνεται να απασχολεί τον εφευρέτη.






Λύτρωση αρειμάνιων καπνιστών
Να μία εφεύρεση που έρχεται για να λύσει τα χέρια όλων αυτών των φανατικών καπνιστών, που προσπαθούν, στο γραφείο ή κατά τη νυχτερινή τους διασκέδαση -πόσω μάλλον τώρα που οι καπνιστές είναι υπό διωγμόν από τους περισσότερους κλειστούς χώρους- να ξεκλέψουν λίγα λεπτά της ώρας για να απολαύσουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Για όλους αυτούς λοιπόν για τους οποίους ένα τσιγάρο τη φορά δεν φθάνει, ας μην απογοητευτούν διότι η ώρα της λύτρωσης έφθασε – βασικά έχει φθάσει από το 1955, όταν κατοχυρώθηκε το cigarette pack holder. Χάρη σε αυτή την ιδιοφυή εφεύρεση ο καθένας, όπως η ευτυχέστατη κυρία της φωτογραφίας, μπορεί να καπνίζει την ίδια στιγμή όχι ένα ούτε δύο ούτε τρία τσιγάρα, αλλά όλο το πακέτο. Εύγε!
Φήμες ότι η επίμαχη συσκευή συνοδεύεται από κουπόνι για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο τέλος του χρόνου, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia