Λουκάνικα φτιαγμένα από... κεφάλι αγελάδας

Η αλυσίδα «Papa John's», τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής πίτσας στην Αμερική, αποκάλυψε την πρώτη ύλη που η ίδια, αλλά και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές, χρησιμοποιούσε για την παρασκευή του γευστικού της λουκάνικου.

Πρόσφατα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, John Schnatter, σε συνέντευξή του στον Business Insider, εκμυστηρεύτηκε ότι τα πρώτα χρόνια η πίτσα του, που παράχθηκε για πρώτη φορά το 1984 (ο ιδρυτής αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητό του για να ξεκινήσει την παραγωγή και διανομή πίτσας), διέθετε λουκάνικο το οποίο προερχόταν από… το πρόσωπο και τα πόδια της αγελάδας.

Ως γνωστόν, τα λουκάνικα παρασκευάζονται συνήθως από κρέατα κεφαλιών γουρουνιών και αγελάδων, συνεπικουρούμενα από αυτιά, μύτη και μάγουλα, με αρκετούς να προσθέτουν και κοτόπουλο. Για χρόνια η βιομηχανία της εστίασης χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη οτιδήποτε περίσσευε και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού.

Την τραυματική αυτή εμπειρία βίωσε, όπως δήλωσε, ο ίδιος ο ιδρυτής, πριν περίπου 20 χρόνια, όταν επισκέφθηκε τη φάρμα του προμηθευτή του και είδε με τα ίδια του τα μάτια πώς φτιάχνονταν τα λουκάνικά του.

Σήμερα, η Papa Johns, έχοντας ως μότο το «Better Ingredients. Better Pizza. Papa John's», με περισσότερα από 4.200 καταστήματα εντός και εκτός Αμερικής, ισχυρίζεται ότι τα λουκάνικά της φτιάχνονται πλέον από χοιρινό, νερό, αλάτι και καρυκεύματα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Schnatter «θέλω να μπορώ να τρώω και εγώ και τα παιδιά μου» - πρόσφατα απέσυρε από το μενού 14 τεχνητά συστατικά, όπως καραμελόχρωμα και σιρόπι καλαμποκιού, για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia