Το κρυμμένο μυστικό της Abercrombie and Fitch...

Το 2003 η αλυσίδα ένδυσης Abercrombie and Fitch μηνύθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά καθώς απέλυσε Ασιάτες, έγχρωμους και Ισπανόφωνους επειδή "δεν ταίριαζαν στην εικόνα της A&F''.

Εικάζεται μάλιστα ότι ο εικονιζόμενος ιδρυτής της αμερικάνικης εταιρείας, που απευθύνεται κυρίως σε ευκατάστατους εφήβους και κολεγιόπαιδα, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τα ρούχα του να φορεθούν από χοντρούς και άσχημους, ούτε αυτοί να εργάζονται στην εταιρεία του.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1892 και έχει ντύσει τον Ερνεστ Χεμινγουέι και τον Θίοντορ Ρούσβελτ, διαθέτει σήμερα 600 καταστήματα και απασχολεί 22.000 άτομα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, όσοι ανήκουν σε μειονότητες και προσλαμβάνονται δεν απασχολούνται σε θέσεις πρώτης γραμμής (π.χ. πωλητές), ενώ έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου ανώτατοι μάνατζερ της εταιρείας επισκέπτονται καταστήματα και αμέσως μετά καταγράφονται απολύσεις ατόμων που δεν ταιριάζουν στο εταιρικό προφίλ, οι οποίοι σχεδόν αμέσως αντικαθίσταται από λευκούς. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που ιδιοκτήτες καταστημάτων ενθαρρύνουν πελάτες που είναι λευκοί και ελκυστικοί και "ταιριάζουν στο προφίλ της A&F" να κάνουν αίτηση για δουλειά...
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia