Το ένοχο μυστικό της Nutella

Σχετικά πρόσφατα είχε γίνει πολύς λόγος σχετικά με το αν το φοινικέλαιο είναι καρκινογόνο ή όχι. Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία που το παρασκευάζει εγκαινίασε πολυδάπανη καμπάνια για να πείσει το κοινό ότι η χρήση του, όπως ακριβώς την κάνει η εταιρεία, είναι απολύτως ασφαλής. Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στην ετικέτα της συσκευασίας η Nutella όντως περιέχει φοινικέλαιο, γάλα σε σκόνη, κακάο, φουντούκια και ζάχαρη. 
 
Μολονότι δεν είμαι ειδικός στο να γνωρίζω το βαθμό επικινδυνότητας του φοινικέλαιου ως πρώτης ύλης, θεωρώ ότι ίσως τελικά να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Όλα αυτά με αφορμή την ανάρτηση ενός χρήστη, όπου απεικονίζονται όλα τα συστατικά ξεχωριστά και κατά αναλογία.


Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η πραλίνα φουντουκιού δεν αποτελείται τόσο από φουντούκια και κακάο, αλλά από ζάχαρη και φοινικέλαιο. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει και η ετικέτα, σε κάθε 37 γραμμάρια (δηλαδή δύο κουταλιές της σούπας), τα 21 γραμμάρια είναι ζάχαρη - σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά 50 γραμμάρια ζάχαρης ή και λιγότερο.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia