Η Βενετία λέει "όχι" στο γρήγορο φαγητό

Η Βενετία απαγορεύει το γρήγορο φαγητό σε μία προσπάθεια να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω ο παραδοσιακός χαρακτήρας της.

Στο δρόμο που χάραξε η Βερόνα αλλά και εν μέρει η Φλωρεντία, που επιβάλει στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να σερβίρουν κατά 70% τοπικά προϊόντα και συνταγές (για το λόγο αυτό μηνύθηκε για 20 εκατ. ευρώ ο δήμαρχος της πόλης από την McDonald's), κινείται πλέον και η ιστορική πόλη της Βενετίας, μία πόλη που πνίγεται από τουρίστες, κρουαζιερόπλοιων κυρίως, κάθε χρόνο, η οποία απαγόρευσε δια νόμου το άνοιγμα νέων καταστημάτων που θα πωλούν σουβλάκια, κεμπάμπ και γενικότερα έτοιμο φαγητό.

Ο νόμος περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ εξαιρούνται όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά, που είναι μια κλασική ιταλική παράδοση. Ο στόχος αυτών των ενεργειών είναι διττός: αφενός να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους δρόμους, ώστε να κρατηθούν καθαροί οι υπαίθριοι χώροι (ένα πρόβλημα που μαστίζει την ιταλική πόλη), αφετέρου για να προστατευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα.

Πάντως η πόλη σκέφτεται να αναπτύξει περιοχές για πικνίκ ώστε να αποθαρρύνει τους τουρίστες να καταλήγουν με τα φαγητά στο χέρι στα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia