H παραγκούπολη που μετατράπηκε σε τουριστικό προορισμό

Το χωριό Kampung Pelangi, στην κεντρική Ιάβα, μάλλον δεν το γνωρίζει κανένας. Ωστόσο, κατάφερε επενδύοντας μόλις 29.000 δολάρια να μπει στον τουριστικό χάρτη.

Μετά από μια εικαστική παρέμβαση, που υλοποιήθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους του χωριού, η παραγκούπολη Kampung Pelangi μετατράπηκε σε ταξιδιωτικό προορισμό. Πώς έγινε αυτό; Απλώς έβαλε λίγο χρώμα στη ζωή της… Οι τοπικές αρχές δαπάνησαν 29.000 δολάρια για να βάψουν 233 κτίσματα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με την ελπίδα να μετατρέψουν το χωριό σε πόλο έλξης τουριστών, σύμφωνα με το Lonely Planet.
Η χρωματική παρέμβαση, που ήταν ιδέα ενός 54χρονου δασκάλου και διήρκησε έναν μόλις μήνα, περιλάμβανε καρδιές, πολύχρωμες σημαίες, πουά, γεωμετρικές δημιουργίες στους εξωτερικούς τοίχους, στις σκάλες και στις στέγες σπιτιών. Κάθε σπίτι βάφτηκε με τουλάχιστον τρία διαφορετικά χρώματα.

Οι επισκέπτες καταφθάνουν πλέον στο χωριό για να το φωτογραφήσουν ή να φωτογραφηθούν μπροστά από ένα πολύχρωμο κτίριο. Η τοπική οικονομία άρχισε να ευημερεί, καθώς οι ντόπιοι πωλούν σουβενίρ και φαγητό στους τουρίστες. Οι δε αρχές, ενθαρρυμένες από αυτή την ανταπόκριση, σκοπεύουν να επεκτείνουν τα έργα καλλωπισμού σε ακόμη περισσότερα σπίτια.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia