Ζευγάρι καλείται να πληρώσει ένα εκατ. δολάρια για συκοφαντική δυσφήμηση

1,08 εκατ. δολάρια κλήθηκε να καταβάλει ζευγάρι νεόνυμφων Τεξανών, που επιδόθηκε σε δυσφημιστική εκστρατεία για να πλήξει την φωτογράφο  του γάμου τους, για μία διαμάχη πάνω σε μια αμοιβή ύψους μόλις 125
δολαρίων.

Όλα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια όταν το ζευγάρι των Τεξανών αρνήθηκε να πληρώσει τα 125 δολάρια που ζήτησε η φωτογράφος για να φτιάξει το εξώφυλλο του φωτογραφικού άλμπουμ, ισχυριζόμενο ότι δεν ήταν μέσα στην συμφωνία.

Μολονότι η φωτογράφος εντέλει αποσύρθηκε του αιτήματός της, διαπίστωσε έκπληκτη ότι λίγες μέρες μετά το ζευγάρι βγήκε και δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η φωτογράφος παρακρατούσε τις φωτογραφίες. Αυτό, δεδομένης και της δημοφιλίας που απολάμβανε η νύφη ως μπλογκερ, πυροδότησε σειρά αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα η φωτογράφος να καταστραφεί οικονομικά.

Το ζευγάρι ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τους εκατοντάδες ακολούθους του να αφήσουν αρνητική κριτική σε sites που φιλοξενούσαν κριτικές για επαγγελματίες φωτογράφους σε γάμους καθώς και στα social media της φωτογράφου.

Μετά από όλα αυτά, η άνεργη πια φωτογράφος έκανε μήνυση στο ζευγάρι για συκοφαντική δυσφήμηση, διατεινόμενη ότι όλα έγιναν προκειμένου το ζευγάρι να αποκτήσει περισσότερη δημοσιότητα, κάτι που θα μεταφραζόταν σε περισσότερες διαφημίσεις για το μπλογκ της νύφης. Μετά από τρία χρόνια, η απόφαση βγήκε υπέρ της και το ζευγάρι καλείται να πληρώσει 1.08 εκατ. δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia