"8 Γυναίκες". Φρέσκο γάλα με πρωτότυπη ονομασία


Ένα γάλα με «άρωμα γυναίκας» έκανε πριν λίγες μέρες την εμφάνισή του στα ράφια των περισσότερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για το γάλα με την αινιγματική ονομασία «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που παράγεται από μόλις έξι επιλεγμένες φάρμες και συλλέγεται στο Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, εξ ου και η ονομασία της εταιρείας «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου», περιοχή φημισμένη για την κτηνοτροφική της ιστορία.

Όπως γλαφυρά υποδηλώνει το όνομά του, το «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» παράγεται αποκλειστικά από γυναίκες – οκτώ στο σύνολό τους, έξι εκ αυτών με ιστορία στην αγελαδοτροφία. Οι έξι αυτές γυναίκες, με την επιστράτευση άλλων δύο επιχειρηματιών θηλυκού πάντα γένους, δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι αν ήθελαν να διευρύνουν τα έσοδά τους, θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την χονδρική πώληση και να δημιουργήσουν το δικό τους επώνυμο γάλα.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία επωνυμία που δεν περνάει απαρατήρητη από έναν τυπικό πελάτη ενός σούπερ μάρκετ που ψωνίζει γάλα, γυναίκα στην συντριπτική του πλειοψηφία, η οποία ίσως (και από αλληλεγγύη) να πειστεί να το δοκιμάσει. Η υιοθέτηση, πάντως, είναι το μεγάλο στοίχημα, αν και η γυναικεία ομάδα υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ένα αγνό, ποιοτικό φρέσκο γάλα» - η τιμή πώλησής του είναι 1,80 ευρώ το λίτρο.
Πώς όμως ένα τόσο καινούριο προϊόν από μία άγνωστη εταιρεία κατάφερε να βρει θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ;  Η απάντηση είναι απλή: αφενός οι παρουσιάσεις των δύο κωδικών στους υπευθύνους των σούπερ μάρκετ πήγαν πολύ καλά και αφετέρου υπάρχει και ένας επώνυμος «συνεργάτης», η ΜΕΒΓΑΛ, που έχει αναλάβει την εμφιάλωση και τη διανομή του νέου γάλακτος.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia