Καφές και νηστίσιμα κουλουράκια: Κόστος 250 ευρώ...


Πόσο, αλήθεια, μπορεί να κοστίζει ένας καφές και  μερικά νηστίσιμα κουλουράκια;

Μια συναλλαγή που υπό κανονικές συνθήκες θα κόστιζε γύρω στα 10 ευρώ, κόστισε εντέλει 250, όπως κατήγγειλε Βολιώτισσα, η οποία ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα απάτης από το αρτοποιείο της γειτονιάς της, από το οποίο μάλιστα ψώνιζε τακτικά.

Η εν λόγω γυναίκα είδε έκπληκτη τον λογαριασμό της, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η χρεωστική της κάρτα, μειωμένο κατά 250 ευρώ. Όπως ισχυρίστηκε, χρησιμοποίησε τη χρεωστική της για την αγορά καφέ και κουλουριών και αφού πήρε την απόδειξη με το ακριβές ποσό, έφυγε αμέριμνη.

Όταν όμως έλεγξε μέσω web banking τον λογαριασμό της, διαπίστωσε 70 μεμονωμένες χρεώσεις (με ανάληψη μικροποσών, από 4-20 ευρώ) από το επίμαχο αρτοποιείο, που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα, αμέσως μετά την αρχική συναλλαγή.

Η καταγγέλλουσα επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζα για την ακύρωση της κάρτας της ενώ συνέταξε επιστολή αμφισβήτησης των συναλλαγών. Εκεί της είπαν ότι είχε πέσει θύμα απάτης (όπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής), καθώς είχε γίνει υποκλοπή του αριθμού της κάρτας.

Όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ιδιοκτήτη του φούρνου, αυτός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα διατεινόμενος ότι είχε πρόβλημα με το μηχάνημα POS και ότι οι συναλλαγές που της χρεώθηκαν ήταν για αγορές από τον περασμένο Αύγουστο που η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται δεν είχε χρεώσει στον λογαριασμό του.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia