Γιατί κλείνουν όλα τα Starbucks των ΗΠΑ για ένα απόγευμα...


Την περασμένη Πέμπτη, δύο έγχρωμοι άνδρες περίμεναν σε ένα κατάστημα των Starbucks στη Φιλαδέλφεια για να συναντήσουν έναν φίλο τους. Επειδή η ώρα περνούσε και δεν είχαν ακόμη παραγγείλει, ο υπεύθυνος του καταστήματος, διαισθανόμενος φασαρία, κάλεσε την αστυνομία, όταν ένα μέλος του προσωπικού απαγόρευσε στον έναν άνδρα να επισκεφθεί την τουαλέτα, καθώς ήταν ενάντια στην εταιρική πολιτική.

Όπως αποτυπώθηκε από ερασιτεχνικό βίντεο, η αστυνομία προσήλθε και έβαλε χειροπέδες στους δύο άνδρες, ωσάν να ήταν εγκληματίες, καθώς θεωρήθηκε ότι προκάλεσαν το προσωπικό. Οι δύο άντρες δεν έφεραν καμία αντίσταση. Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας: «Όλοι οι άλλοι λευκοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί δεν μας συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο όταν κάνουμε το ίδιο πράγμα».

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν διαδηλωτές έξω από το κατάστημα, διογκώνοντας το κίνημα που έχει συσταθεί και ζητά να γίνει μποϋκοτάζ των προϊόντων των Starbucks (#BoycottStarbucks), αναγκάζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να βγει και να ζητήσει συγγνώμη (και από τους δύο άντρες προσωπικά), αλλά και να ενημερώσει, αποδεχόμενος το αίτημα του κοινού, για την απόλυση του υπεύθυνου του καταστήματος.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ανακοίνωσε ότι η αλυσίδα θα κλείσει 8.000 υποκαταστήματά της στις ΗΠΑ, το απόγευμα της 29ης Μαΐου, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους σχεδόν 175.000 υπαλλήλους της πώς να αποφεύγουν τις φυλετικές διακρίσεις κατά την εξυπηρέτηση των πελατών – κίνηση που αναμένεται να κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε χαμένες πωλήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia