Ταινίες που εξύμνησαν την Ελλάδα. ''Shirley Valentine''


Η ρομαντική κομεντί Shirley Valentine είναι μια όχι και τόσο γνωστή στην Ελλάδα ταινία, βρετανικής παραγωγής, που γυρίστηκε το 1989. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη μονότονη ζωή μιας παντρεμένης αγγλίδας νοικοκυράς, που ζει στο καταθλιπτικό Λίβερπουλ.

Ωστόσο, ένα απρόσμενο ταξίδι στη ρομαντική Μύκονο, όπου η 42χρονη Shirley Valentine θα ερωτευτεί έναν ντόπιο ιδιοκτήτη ταβέρνας, ουσιαστικά σηματοδοτεί την μετάλλαξή της σε μια γυναίκα που θέλει να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο βρετανικό κοινό και όχι μόνο, τι σημαίνει το ελληνικό καλοκαίρι. Χάρη σε αυτήν, η Ελλάδα καλλιέργησε  το μύθο του «Greek lover» και κατέστη ελκυστικός προορισμός για μοναχικές και όχι μόνο, γυναίκες που έφθαναν στη χώρα μας με σκοπό να γνωρίσουν τον «Έλληνα θεό».

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αρκετοί τουρίστες από τα εννέα εκατομμύρια που ήρθαν στη χώρα μας το 1990, το έκαναν επειδή είδαν αυτή την ταινία.

Πάντως πριν λίγες ημέρες, αποφασίστηκε να βγει στις οθόνες μια νέα εκδοχή της ταινίας, το «My Shirley Valentine Summer», τηλεοπτικό reality show που πρόκειται να γυριστεί στη Νάξο, καθώς και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, στο οποίο οκτώ τυχερές Βρετανίδες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να γνωρίσουν τη διασκέδαση, τη φιλία και τον έρωτα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia