Τα Burger King πάνε Ρόδο...


Μία πολυσυζητημένη επένδυση που καρκινοβατούσε για χρόνια φαίνεται ότι τελικά πήρε το πράσινο φως για να υλοποιηθεί.

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, το πρώτο κατάστημα της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας fast food στον κόσμο, των Burger King, θα ανοίξει σύντομα (έχουν ήδη δημοσιευτεί αγγελίες για την πρόσληψη εργατικού δυναμικού) στο αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου.

Η άφιξη των Burger King στην Ελλάδα είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 – σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πρώτο κατάστημα επί ελληνικού εδάφους θα άνοιγε το 2016.  Ωστόσο, η εμβάθυνση της κρίσης, η επιβολή των capital controls και ο φόβος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ουσιαστικά είχαν βάλει φρένο στα σχέδια της εταιρείας.

Πλέον το περιβάλλον έχει αλλάξει και η αμερικάνικη εταιρεία, που δραστηριοποιείται ήδη σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, έδωσε το ok για την είσοδο στη χώρα μας. Σε ρόλο Δούρειου Ίππου επιλέχθηκε η τουριστική Ρόδος και συγκεκριμένα το ανακαινισμένο, ελέω Frapport, αεροδρόμιό της, από όπου διακινούνται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Η Ελλάδα, πάντως, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την Burger King, η οποία ευελπιστεί να πετύχει εκεί που απέτυχε ο μεγάλος της ανταγωνιστής, η McDonalds. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι σκληρός, καθότι θα πρέπει να αποσπάσει μερίδιο από άλλες αλυσίδες burger και έτοιμου φαγητού.

Για την ιστορία, η Burger King ιδρύθηκε ως Instant Burger King (χάρη στο instant broiler, εξοπλισμό σχάρας που έψηνε άμεσα τα burger) το 1953 από ένα ζευγάρι στη Φλόριντα – το 1959, λόγω οικονομικών προβλημάτων, άλλαξε χέρια και έγινε Burger King. Σήμερα, τα 14.000 καταστήματα Burger King, σε 100 χώρες, δέχονται κάθε μέρα 11 εκατ. επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia