Οι 4 «φυλές» των οικοδεσποτών της Airbnb


Σύμφωνα με έρευνες, ο οικοδεσπότης που συνεργάζεται με την Airbnb συνήθως εντάσσεται σε κάποια από τις ακόλουθες τέσσερις «φυλές»:

The Traveler. Πρόκειται για τον τύπο του ενοικιαστή (η φυλή αυτή απαντάται συχνά στο εξωτερικό), που λατρεύει τα ταξίδια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτεί ενοικιάζοντας το σπίτι του ενόσω είναι σε διακοπές. Συνήθως το ερέθισμα του «ταξιδιώτη» πηγάζει από προσωπική εμπειρία, όταν κάποια φορά έμεινε ως φιλοξενούμενος σε σπίτι της Airbnb. Θεωρείται ότι είναι περιστασιακός χρήστης της εν λόγω πλατφόρμας.

The Opportunist. Ο «καιροσκόπος», αναμφίβολα η πιο πολυπληθής ομάδα οικοδεσποτών, έχει πολλά κοινά με τον «ταξιδιώτη», καθώς θέλει να εξασφαλίσει ένα συμπληρωματικό εισόδημα, για να καλύψει τις ανάγκες του, όπως να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, τις διακοπές, τις σπουδές, την αγορά αγαθών/υπηρεσιών, τα χρέη κ.λπ.
Ο «καιροσκόπος» είναι συνήθως πολύ καλός στο να αξιοποιεί τις ευκαιρίες, όπως μία εκδήλωση που θα γίνει κοντά ή ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν, που ένα δωμάτιο στη Νέα Υόρκη, ανήμερα του Super Ball, χρέωσε τη νύχτα 427 δολάρια, τέσσερις φορές πάνω από αυτό που χρέωνε συνήθως.

The ProfessionalΟ «επαγγελματίας» συνήθως ξεκινάει ως «ταξιδιώτης» ή «κερδοσκόπος» και κάποια στιγμή, έχοντας ήδη γευτεί τη χαρά της πρώιμης επιτυχίας, αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαίρετη επιχειρηματική ευκαιρία.
Ο «επαγγελματίας» αγοράζει ή νοικιάζει καταλύματα και κατόπιν τα καταχωρεί στην πλατφόρμα  - η «φυλή» αυτή διαχειρίζεται περισσότερα ακίνητα από ότι όλες οι άλλες μαζί. Η διαχείριση αυτών των χώρων συνήθως αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων, μια full-time εργασία δηλαδή, γι’ αυτόν τον τύπο ενοικιαστή.

The Bnber. Ο Bnber είναι ο αυθεντικός οικοδεσπότης της Airbnb, που έχει μερικά άδεια δωμάτια τα οποία νοικιάζει σε ξένους. Αρέσκεται να γνωρίζει και να συναναστρέφεται με νέους ανθρώπους, τους οποίους συνήθως υποδέχεται προσωπικά στο χώρο του, όπου τους ετοιμάζει πρωινό και τους παρέχει και άλλα έξτρα (π.χ. ξενάγηση στην πόλη, χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το τι να προσέξουν), προσφέροντας ουσιαστικά ότι ένα τυπικό bed and breakfast κατάλυμα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia