Airbnb. Ονειρο θερινής νυχτός η διανυκτέρευση στο Σινικό Τείχος


Η Airbnb γνώριζε πάντα πώς μέσα από διαγωνισμούς να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Παλαιότερα είχε προσφέρει διαμονή σε κοραλλιογενή ύφαλο, στο ερευνητικό υποβρύχιο Blue Planet II, καθώς και στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Τώρα, ο διαγωνισμός της, που ζητούσε από το κοινό να γράψει μία έκθεση 500 λέξεων για τα πολιτισμικά φράγματα και τις διαφορετικές κουλτούρες, προσέφερε σε τέσσερις τυχερούς νικητές μια νύχτα στο Σινικό Τείχος.

Παρ’ όλα αυτά, πριν λίγες ημέρες η εταιρεία ανακοίνωσε, καθώς όπως δήλωσε «σεβάστηκε βαθιά τα επικριτικά σχόλια» να μην ολοκληρώσει το διαγωνισμό. Η αλήθεια είναι ότι ο εν λόγω διαγωνισμός δίχασε το κοινό. Από τη μία ήταν οι έπαινοι για κάτι πραγματικά διαφορετικό, μια ξεχωριστή εμπειρία, και από την άλλη οι ανησυχίες ότι, λόγω κουνουπιών (ουσιαστικά το «κατάλυμα» περιελάμβανε μόνο ένα κρεβάτι), η διανυκτέρευση θα είναι ανέφικτη. Δεν έλειψαν βέβαια και οι φωνές που μιλούσαν για βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, η Airbnb δεν έλαβε ποτέ έγκριση από τις τοπικές αρχές για να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό. Η αρμόδια υπηρεσία που ελέγχει το τμήμα του Τείχους όπου θα πραγματοποιούνταν η διανυκτέρευση, δήλωσε ότι δεν της είχε γνωστοποιηθεί κάτι σχετικά με την εκδήλωση και ότι δεν είχε δοθεί καμία έγκριση για αυτό από την πλευρά της. Αυτό ίσως καταδεικνύει το γεγονός ότι ο διαγωνισμός ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, που αποσκοπούσε να δημιουργήσει δημοσιότητα και ντόρο.

Η αμερικάνικη εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με όσους πήραν μέρος στο διαγωνισμό, προκειμένου να βρουν άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να «βιώσουν τις απίστευτες εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Κίνα».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia