Το μαύρο παγωτό απαγορεύτηκε στη Νέα Υόρκη...


Το μαύρο παγωτό, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά εδέσματα των Αμερικανών και των τουριστών, απαγορεύτηκε πρόσφατα από τις υγειονομικές Αρχές της Νέας Υόρκης, σκορπώντας απογοήτευση στους θαυμαστές καθώς και στους παραγωγούς του.

Το μαύρο παγωτό άρχισε να σερβίρεται το 2016 από το κατάστημα Morgensterns Finest Ice Cream της Νέα Υόρκης και σχεδόν αμέσως έγινε, χάρη και στο Instagram, μεγάλη επιτυχία. Στη χώρα μας έφθασε τον Απρίλιο του 2018 και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από μικρούς που έβλεπαν τη γλώσσα τους να αλλάζει χρώμα.

Όταν μιλάμε για μαύρο παγωτό δεν αναφερόμαστε φυσικά σε παγωτό με μαύρη σοκολάτα αλλά σε κάτι που ως πρώτη ύλη χρησιμοποιεί τα υπολείμματα από την επεξεργασία του  κελύφους της καρύδας. Πρόκειται για ενεργό ξυλάνθρακα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών και smoothies, καθώς και στην ιατρική (ως αποτοξίνωση σε ασθενείς που έχουν πάρει υπερβολική δόση).

Ωστόσο, σύμφωνα με πιο πρόσφατες μελέτες, η στάχτη αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής μιας και μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα αλλά και να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia