RentAFriend. Η εφαρμογή που σας βρίσκει... φίλους...


Αν είστε μόνοι, χωρίς φίλους και παρέα για να βγείτε έξω ή έστω να μοιραστείτε μια κουβέντα, βρε αδερφέ, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει μια εφαρμογή που σας βρίσκει φίλους, με το αζημίωτο, φυσικά.

Και φυσικά δεν μιλάμε για τους διάφορους «φίλους» που έχετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ίσως είναι και αυτός ο λόγος που δεν έχετε πραγματικούς φίλους) ή για εφαρμογές που σας βρίσκουν ταίρι, αλλά για κάτι πιο επίσημο.

Εδώ και κάποια χρόνια λοιπόν η ιστοσελίδα RentAFriend δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της, που πληρώνουν περίπου 23 ευρώ το μήνα, να βρουν «επαγγελματίες φίλους», οι οποίοι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους από 10 μέχρι 50 δολάρια την ώρα.

Η RentAFriend, που ιδρύθηκε το 2009 και αριθμεί 500.000 μέλη διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της, καθώς επιτρέπει στα μέλη της να νοικιάζουν φίλους για να τους συνοδέψουν (σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στο σινεμά, στο μπαρ, για ξενάγηση κ.ά), στις οποίες δεν αισθάνονται άνετα να παρευρεθούν μόνοι τους.

Πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό του, Σκοτ Ροζενμπάουμ, αποτέλεσαν παρόμοιες εταιρείες στην Ιαπωνία, όπως η Family Romance, υπηρεσία «υποκατάστατων συνοδών» που απασχολεί περίπου 800 επαγγελματίες ηθοποιούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι πληρώνονται για να παριστάνουν τους συγγενείς, συνεργάτες ή τους συντρόφους των πελατών της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια δεκάδες εταιρείες προσφέρουν την υπηρεσία ενοικίασης φίλων, ενώ, μέσα από διάφορα φίλτρα, παρέχουν στα μέλη τους τη δυνατότητα να επιλέξουν το φίλο τους βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που οι ίδιοι επιθυμούν (π.χ. φύλο, καταγωγή, κόστος).

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia