Υπεξαίρεσε 200.000 λίρες των διακοπών των υπαλλήλων της για να αγοράζει πανάκριβα ποτά, σπίτι κι αυτοκίνητο...


«Σεισμό» στην βρετανική showbiz έχει προκαλέσει η αποκάλυψη οικονομικού σκανδάλου, με πρωταγωνίστρια πασίγνωστη διευθύντρια εταιρείας παροχής συμβουλών management, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ «έφαγε» τα χρήματα που προορίζονταν για τις συλλογικές διακοπές των εργαζομένων της φίρμας στο Μεξικό.

Η 45χρονη διευθύντρια της εταιρείας Big Purple Productions κατηγορήθηκε για την υπεξαίρεση περίπου 200.000 λιρών Αγγλίας, όμως αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν ο τρόπος που ξόδεψε το υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά την διεξαγωγή της δίκης της, η Αμάντα Τάουαρντ έβαζε επανειλημμένα χέρι στις αποταμιεύσεις των συναδέλφων και των υπαλλήλων της, ξοδεύοντας τεράστια ποσά για να ικανοποιήσει την ακόρεστη επιθυμία της για αλκοόλ.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Τάουαρντ -η οποία εργαζόταν επί σχεδόν μία δεκαετία στην εν λόγω φίρμα- εμφανίζεται να έχει ξοδέψει υπέρογκα ποσά για παραγγελίες οινοπνευματωδών ποτών, ενώ μεταξύ άλλων φρόντισε να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο (Range Rover αξίας 50.000 λιρών), ένα σπίτι στα πολυτελή προάστια του Νιούκαστλ, ενώ δεν παρέλειψε να το επιπλώσει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η ίδια εμφανίστηκε μετανιωμένη ενώπιον του δικαστή, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις της από τους υφισταμένους της, κάτι που όμως δεν στάθηκε αρκετό για να «μαλακώσει» το δικαστήριο, που την καταδίκασε σε κάθειρξη τεσσάρων ετών, με την υποχρέωση παράλληλα να επιστρέψει ακέραιο το ποσό που υπεξαίρεσε.

Πηγή: gazzetta.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia