Ελληνικός φούρνος στη Νέα Υόρκη από τον ιδρυτή της Κορρές


Μία ιδιότυπη επιχειρηματική κίνηση υλοποιήθηκε πριν λίγο καιρό, τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Οκτωβρίου, στην καρδιά του Μανχάταν από τον Γιώργο Κορρέ, ιδρυτή της φερώνυμης εταιρείας καλλυντικών, και έναν φίλο του.

Πρόκειται για έναν κομψό –με στοιχεία φολκλόρ (καθότι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με υφαντά, ταγάρια, κεντήματα και στολές)- φούρνο, ο οποίος αποσκοπεί να συστήνει  στο απαιτητικό νεοϋορκέζικο κοινό συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, λειτουργεί και ως ένα μικρό μουσείο τέχνης, όπου μπορεί ο επισκέπτης να βρει ελληνικά εδέσματα, που τοποθετούνται σε χάρτινη συσκευασία με στίχους του Ομήρου, καθώς και αποσπάσματα από την ελληνική λογοτεχνία, αλλά και ελληνικές παροιμίες.

Στον διώροφο φούρνο λειτουργεί, πέρα από εστιατόριο, και τμήμα ντελικατέσεν, με προϊόντα μικρών παραγωγών, όπως μέλι, λάδι και κουλούρια, οι οποίοι για πρώτη φορά αποκτούν παρουσία στην Αμερική. Ηδη το μοντέλο αυτό, που εκθειάστηκε από τους New York Times, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διαφόρων επενδυτών, που επιθυμούν να το επεκτείνουν σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Το momentum ωστόσο φαντάζει ιδανικό, καθότι αυτή η επιχειρηματική κίνηση του κ. Κορρέ, που ίσως να ξενίζει ορισμένους επειδή κινείται μακριά από το χώρο των καλλυντικών, έρχεται σε μια εποχή όπου τα ελληνική τρόφιμα εξελίσσονται, λόγω της εξαίρετης ποιότητάς τους, σε ένα δυνατό brand name στο εξωτερικό.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia