Η γκάφα ολκής του Μετρό. Πώς να ''τιμωρήσεις'' τους τουρίστες


Όταν άκουσα πριν λίγες ημέρες ότι αλλάζουν τα δρομολόγια του Μετρό, πίστεψα ότι σχεδίαζαν να προσθέσουν ένα ακόμα δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών. Η Αθήνα πλέον έχει αναδειχθεί σε ισχυρό τουριστικό προορισμό της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση, όσον αφορά τα νούμερα των αφίξεων, με την Αθήνα πριν 4-5 χρόνια.

Η Αθήνα σήμερα πνίγεται από τουρίστες, ακόμα και Νοέμβρη μήνα – πέρυσι φιλοξένησε 5 εκατ. τουρίστες. Αμέτρητα νέα ξενοδοχεία αλλά και η επέλαση της Airbnb έχουν αλλάξει άρδην τον χαρακτήρα της πόλης, που έχει αναχθεί σε κορυφαίο city break προορισμό (πρόκειται για τουρίστες που έρχονται για λίγες ημέρες, συνήθως Σ/Κ). Πρόκειται για επισκέπτες που δεν έχουν καιρό για χάσιμο, που θέλουν να ζήσουν την κάθε στιγμή, χωρίς να χάσουν αδικαιολόγητο χρόνο στη μετακίνησή τους από και προς το αεροδρόμιο. Και πάνω από όλα, χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

Δυστυχώς διαψεύστηκα.

Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να διακοπούν τα απευθείας δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο – πάντως, από τις 10 Νοεμβρίου επανήλθε το παλαιό καθεστώς. Αναμφίβολα του αξίζουν συγχαρητήρια, προαγωγή, ίσως και αύξηση μισθού. Το σίγουρο είναι ότι τα κλεφτρόνια, που θα συνωστίζονταν το καλοκαίρι στη Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου ακόμη και τώρα γίνεται κοσμοπλημμύρα, ανάμεσα στους αμέτρητους τουρίστες, θα του έστηναν άγαλμα.

Οι αλλαγές στη γραμμή 3 του μετρό που οδήγησαν σε αναστολή της ενιαίας διαδρομής από την Αγία Μαρίνα έως το Αεροδρόμιο προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του επιβατικού κοινού. Χάρη σε αυτή την αλλαγή, οι επιβάτες με τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο, τουρίστες αλλά και κάτοικοι πέριξ των περιοχών Παιανίας, Παλλήνης και Κορωπίου, θα έπρεπε να ανεβαίνουν με τις αποσκευές και στη συνέχεια να κατέβουν στην απέναντι αποβάθρα προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που κατευθύνονται προς το Αεροδρόμιο. Η ταλαιπωρία, φυσικά, αφορά και εκείνους που ταξίδευαν από το αεροδρόμιο.

Τι πέτυχε λοιπόν αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος (αλλά και όλοι αυτοί που συναίνεσαν); Έναν απίστευτο συνωστισμό στον εν λόγω σταθμό, με τους τουρίστες να είναι χαμένοι και να αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν, πού πρέπει να πάνε και, εν τέλει, για ποιο λόγο να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία.

Εύγε, λοιπόν, στο τζιμάνι που είχε αυτή την εξαίρετη ιδέα!!!

Υ.Γ. Κύριοί μου, καλώς ή κακώς, ζούμε από τον τουρισμό (και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, καθώς έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη). Ας το καταλάβουν αυτό και οι πλέον ανεγκέφαλοι…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia