Εργοδότης-μάλαμα: μοίρασε 4 εκατ. δολάρια στο προσωπικό του


Ο Lee Schoenherr, ιδιοκτήτης της οικογενειακής εταιρείας FloraCraft, με έδρα το Μίσιγκαν, που παράγει αφρώδη προϊόντα που χρησιμοποιούνται για πυροτεχνήματα και ανθοπωλεία, είναι ο εργοδότης που κάθε υπάλληλος θα ήθελε να έχει.

Πριν από λίγες ημέρες, ο εν λόγω κύριος εξέπληξε ευχάριστα τους 200 υπαλλήλους του όταν τους ανακοίνωσε, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην επιτυχία της επιχείρησης, ότι θα τους μοιράσει 4 εκατ. δολάρια με τη μορφή μπόνους.

Μέχρι πέρυσι, η FloraCraft μοίραζε πιο «ταπεινά» δώρα όπως αλλαντικά και δωροκάρτες, όμως φέτος ο Schoenherr αποφάσισε, ύστερα από ώριμη σκέψη, να πει ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην ομάδα του, «την καρδιά και την ψυχή της εταιρείας» για το ρόλο που έχει στην επιτυχία.

Στην ανακοίνωσή του δήλωσε ότι το 75% των χρημάτων θα καταβληθεί ως συνεισφορά στους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς των εργαζομένων και το υπόλοιπο σε μετρητά. Τα μπόνους είναι συνάρτηση της παραμονής του κάθε υπαλλήλου στην εταιρεία, με τους παλιότερους -όσους εργάζονται 40 και πλέον χρόνια- να παίρνουν 60.000 δολάρια (κατά μέσο όρο κάθε υπάλληλος θα λάβει 20.000 δολάρια).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1946, φημίζεται για το γεγονός ότι δεν έχει ποτέ προβεί σε έστω και μία απόλυση ενώ οι περισσότεροι υπάλληλοί της είναι παιδιά ή εγγόνια των πρώτων υπαλλήλων της FloraCraft.

Δυστυχώς, στη χώρα μας εργοδότες σαν τον κύριο Schoenherr όχι μόνο σπανίζουν, αλλά έχουν επινοήσει και τρόπους όχι να δίνουν στο προσωπικό τους αλλά να τους τα παίρνουν κιόλας. Ενδεικτικά να αναφέρω μια αλυσίδα μπέργκερ της Β. Ελλάδας που ζήτησε πίσω το δώρο των Χριστουγέννων (μόλις εχθές, εργοδότης στα Χανιά πήγε στο σπίτι της εργαζόμενης και της ζήτησε να επιστρέψει το δώρο...), καθώς και ξενοδοχείο στην Κω που θα χρέωνε την υπάλληλο που καθάριζε τα δωμάτια με 30 ευρώ για κάθε παράπονο σχετικά με την καθαριότητα…

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia