H κακοπροαίρετη κριτική Γερμανού τουρίστα για 5στερο ξενοδοχείο στη Ρόδο



Ουκ ολίγοι επισκέπτες μπαίνουν στον πειρασμό να αναρτήσουν αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο για την «τραυματική» εμπειρία που έζησαν, προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημίωση. Μια τέτοια εμπειρία, την οποία μάλιστα ανέδειξε η Bild και κατόπιν αναπαρήγαγαν άλλα γερμανικά μέσα, έζησε το καλοκαίρι του 2018 ένας Γερμανός τουρίστας, ο οποίος «κατακεραύνωσε» club resort 5 αστέρων στη Ρόδο.

Ο δυσαρεστημένος τουρίστας, που παρέμεινε για δύο εβδομάδες στο club resort μαζί με τη σύντροφό του και τον μικρό τους γιο, ανάρτησε το άκρως επικριτικό του σχόλιο στο προφίλ του ξενοδοχείου στην ιστοσελίδα Holiday Check, αλλά και στο Facebook, προκαλώντας την αντίδραση 2.000 ατόμων.

«Όλη η οικογένεια αναστατώθηκε και έχασε τον ύπνο της όταν στις 10 το βράδυ εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα, κάτι για το οποίο δεν φρόντισε κανείς να μας ενημερώσει εκ των προτέρων. Ο διευθυντής στον οποίο απευθύνθηκα την επομένη, με ενημέρωσε ότι τα πυροτεχνήματα, τα οποία αναγράφονται και στα διαφημιστικά φυλλάδια, ανήκουν στη φιλοσοφία του ξενοδοχείου. Ο ύπνος της οικογένειας διαταράχθηκε εκ νέου ένα μεσημέρι, όταν οι κηπουροί κούρεψαν το γκαζόν με τη μηχανή. Το δε καζανάκι της τουαλέτας ήταν τόσο δυνατό που ξυπνούσε το παιδί όταν κοιμόταν, ενώ οι πόρτες του δωματίου έτριζαν».

«Σαν να μην έφθαναν αυτά, το δωμάτιο διέθετε δύο μονά κρεβάτια και όχι ένα διπλό όπως είχα ζητήσει, ενώ το παιδικό κρεβάτι ήταν από συνθετικό υλικό και δεν ήταν κατασκευασμένο από αυθεντικό ξύλο, όπως θα άρμοζε σε ένα club resort αυτού του επιπέδου».

«Το επίπεδο του προσωπικού του ξενοδοχείου ήταν κατώτερο του μετρίου, με τη σερβιτόρα να μην μιλάει αγγλικά ή γερμανικά. Την ίδια στιγμή, γύρω από την πισίνα υπήρχαν νερά, ενώ τα ποτά στο μπαρ άφηναν μία αλμυρή επίγευση».

Ως επιμύθιο, ο Γερμανός τουρίστας, που «χάρισε» μόλις ένα αστέρι στην κριτική του, προτρέπει τους αναγνώστες να αποφύγουν το συγκεκριμένο «υπερτιμημένο» (βάσει των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών) ξενοδοχείο και δη τον tour operator.

Η απάντηση του ξενοδοχείου στον δήθεν δυσαρεστημένο πελάτη ήταν αρκετά ευγενική και μάλιστα εκθειάστηκε από την Bild. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πώς καθορίζετε την αξία των υπαλλήλων μας; Με βάση την προϋπηρεσία, τη θρησκεία ή σύμφωνα με τις γλωσσικές δεξιότητες; Κατώτεροι; Γνωρίζετε την έννοια αυτών των λέξεων σε σχέση με τους ανθρώπους;».

Και συνεχίζει: «Λυπούμαστε επίσης για τη διαμονή σας στο θέρετρό μας. Προφανώς επιλέξατε σκόπιμα ένα club resort με την πρόθεση να διεκδικήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ή απλώς έχετε λάβει εντελώς λάθος συμβουλές από το ταξιδιωτικό γραφείο σας».


Βασικά πρόκειται για έναν τουρίστα που είτε είναι μεμψίμοιρος (κοινώς, δεν τον ικανοποιεί τίποτα και αρέσκεται να παραπονείται διαρκώς) είτε, το πιο πιθανό, αποζητά αποζημίωση (κάτι που είναι «πολύ της μόδας» τελευταία).
Πρώτα από όλα, η κριτική του έχει μόνο αρνητικά, εννέα συνολικά(!), και ούτε ένα θετικό (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων).
Δεύτερον, είναι πολύ αυστηρός κριτής καθώς τα περισσότερα από τα στοιχεία που τον δυσαρέστησαν είναι ήσσονος σημασίας (π.χ. τρίξιμο πόρτας, νερά γύρω από την πισίνα, συνθετικό υλικό κατασκευής κρεβατιού).

Τρίτον, ο τρόπος που επέλεξε να παραπονεθεί (άμεσα στον διευθυντή για τα πυροτεχνήματα, αλλά και αργότερα στο προφίλ του ξενοδοχείου) συνηγορεί στο ότι ήθελε να υφαρπάξει κάτι, ίσως και μελλοντικά (έκπτωση κατά την επόμενη επίσκεψή του), χωρίς να πληρώσει.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia