Πώς εργοδότες στην Κίνα τιμωρούν τους υπαλλήλους τους...


Πώς να τιμωρήσετε τους υπαλλήλους σας όταν θεωρείτε ότι δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα;

Στην Κίνα, χώρα που δεν φημίζεται για το καλό εργασιακό της περιβάλλον, φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση. Πριν από λίγο καιρό, η αστυνομία συνέλαβε διευθυντή κομμωτηρίου επειδή εξανάγκασε τις υπαλλήλους του να αυτοχαστουκιστούν και να διανύσουν απόσταση 10 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη. 

Έτερος εργοδότης πήγε ακόμα πιο μακριά, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους του, καθότι απέστειλαν μια ελαττωματική παραγγελία, σε μαστίγωση και κατανάλωση εντόμων.

Στον απόηχο αυτών των ντροπιαστικών περιστατικών, ήρθε μία ακόμα διαπόμπευση υπαλλήλων, με οκτώ εργαζόμενες τοπικής επιχείρησης να γονατίζουν στην άσφαλτο και να μπουσουλάνε επειδή απέτυχαν να πιάσουν τους εταιρικούς στόχους. Μάλιστα, στο ερασιτεχνικό βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο, επικεφαλής των οκτώ άτυχων εργατριών ήταν ο προϊστάμενός τους, ο οποίος, σε ρόλο διαφημιστή, έφερε μία μεγάλη κόκκινη σημαία με το λογότυπο της επιχείρησης…

Η αστυνομία που κλήθηκε στην περιοχή απαίτησε από τον «ευρηματικό» προϊστάμενο να ανακαλέσει την «τιμωρία», ενώ του επέβαλε πρόστιμο αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia