Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Γιατί τα McDonald's δεν χρησιμοποιούν πια βόειο λίπος στις τηγανιτές τους πατάτες


Μέχρι το 1990 τα McDonalds χρησιμοποιούσαν βόειο λίπος για την παρασκευή της ''ναυαρχίδας τους΄΄, της τηγανιτής πατάτας. To λίπος αυτό είχε δύο βασικά πλεονεκτήματα: ήταν φθηνό και προσέδιδε στις τηγανιτές πατάτες μία ακαταμάχητη γεύση.

Τότε, μετά από μία επιθετική εκστρατεία ενός εύπορου πρώην πελάτη τους, του Phil Sokolov, ο οποίος αφού επέζησε, μόλις στα 43 του χρόνια, μιας καρδιακής προσβολής επιδόθηκε σε έναν αγώνα ενάντια στην ανθυγιεινή διατροφή. 

Ο Sokolov ξόδεψε τρία εκατομμύρια δολάρια για να περάσει το μήνυμα του και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, μέσα από ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε εφημερίδες.

Εντέλει, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, το 1990 τα McDonalds υπαναχώρησαν και αντικατέστησαν το βόειο λίπος με 100% φυτικό λάδι, με αποτέλεσμα οι τηγανιτές πατάτες τους πλέον να έχουν 45% λιγότερο λίπος αλλά και να απολέσουν ένα σημαντικό μέρος από τη νοστιμιά τους, απογοητεύοντας τους θαυμαστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου