O οίκος Louboutin δικαιώθηκε για τις κόκκινες σόλες του...


Δικαστήριο στη Χάγη διέταξε, πριν λίγες ημέρες, την ολλανδική εταιρεία Van Haren να σταματήσει την πώληση μοντέλων με κόκκινη σόλα (και να καταστρέψει ότι απόθεμα υπάρχει), που είχε λανσάρει για λογαριασμό της το 2012 η Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι, αλλά και να καταβάλλει αποζημίωση στον γαλλικό οίκο Louboutin για παραβίαση πατέντας.

Η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου είναι συμβατή προς την απόφαση που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2018 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραχωρήσει στον γαλλικό οίκο την αποκλειστικότητα των περίφημων κόκκινων σολών της.
Το δικαστήριο της Χάγης θεώρησε ότι το μοντέλο παπουτσιών της Van Haren, με τίτλο «5η Λεωφόρος», «παραβιάζει τα δικαιώματα επί του σήματος της γαλλικής εταιρείας-δημιουργού».

Πώς προέκυψαν οι κόκκινες σόλες

Οι ψηλοτάκουνες γόβες Louboutin, που έχουν αγαπηθεί από τις απανταχού celebrities (και ''εξυμνήθηκαν'' στη σειρά Sex and the City'') και τις νεόκοπες influencers που δεν διστάζουν να πληρώσουν 700 δολάρια για να αποκτήσουν το πιο φθηνό μοντέλο, απέκτησαν την χαρακτηριστική κόκκινη σόλα το 1993, όταν ο δημιουργός τους, Christian Louboutin, πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας το κόκκινο βερνίκι νυχιών της βοηθού του.

Ο ίδιος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το αποτέλεσμα, που αποφάσισε να καθιερώσει την κόκκινη σόλα, κάνοντάς την πολύ γρήγορα το σήμα-κατατεθέν του – ο οίκος κυκλοφόρησε, μάλιστα, το «Rouge Louboutin», βερνίκι νυχιών σε κόκκινο χρώμα, ακριβώς όπως και οι διάσημες σόλες...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia