Airbnb. Ρατσιστικό παραλήρημα ιδιοκτήτριας καταλύματος...


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πέντε έγχρωμους άνδρες, οι οποίοι πριν λίγες ημέρες έγιναν αποδέκτες ρατσιστικής συμπεριφοράς από ιδιοκτήτρια καταλύματος της Airbnb στη Νέα Υόρκη.
Η παρέα των πέντε ανδρών είχε κάνει check in στο διαμέρισμα ένα βράδυ πριν από το περιστατικό. Μόλις έφθασαν, η ιδιοκτήτρια, εμφανώς ενοχλημένη, τούς παρενόχλησε και κατόπιν τους ζήτησε να φύγουν, με τη δικαιολογία πως έκαναν φασαρία και πως η ίδια δεν ένιωθε ασφαλής.
Οι άνδρες, επίσης,  κατήγγειλαν πως η οικοδέσποινα τους είχε αρχικά επιτρέψει να φέρουν μαζί τους κατοικίδιο, όταν όμως έφτασαν στο σπίτι εκείνη δεν το δέχτηκε.
Εντέλει τους έδιωξε στις δύο τα ξημερώματα και αφού πρώτα είχε φροντίσει να τους δείξει το ρατσιστικό της πρόσωπο. Σε μια σκηνή, που μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο, η ιδιοκτήτρια φαίνεται να λογομαχεί με τον έναν άνδρα σχετικά με το πόσοι μπορούν να μείνουν στο διαμέρισμα.
Η ιδιοκτήτρια τού απαντάει τέσσερις. «Στην πλατφόρμα γράφεις τέσσερις συν ένας καναπές. Άρα πέντε», ισχυρίζεται από την πλευρά του ο άνδρας. Τότε εκείνη τον ρωτά: «Τότε, ποιος πίθηκος θα κοιμηθεί στον καναπέ;», για να λάβει την πληρωμένη απάντηση: «Η μάνα σου».
Η Airbnb σχολίασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη φράση που χρησιμοποίησε η γυναίκα. Η εταιρεία, μετά το συμβάν, μερίμνησε ώστε οι άνδρες να καταλύσουν σε άλλο κατάλυμα, ενώ απέσυρε την καταχώριση της συγκεκριμένης ιδιοκτήτριας από την πλατφόρμα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia