Η "Κόκκινη Συνοικία" του Άμστερνταμ σε κίνδυνο...


Φρένο στις αμέτρητες ξεναγήσεις στη διάσημη «Κόκκινη Συνοικία» του Άμστερνταμ επιχειρεί να βάλει ο δήμος της πόλης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό – το Άμστερνταμ των 850.000 κατοίκων δέχεται 19 εκατ. επισκέπτες ετησίως, με τις προβλέψεις να μιλούν για 25 εκατ. μέχρι το 2025.
Η γειτονιά με τους οίκους ανοχής και τις ιερόδουλες σε κοινή θέα, προσελκύει περισσότερα από 1.000 γκρουπ τουριστών την εβδομάδα (με ρεκόρ τις 48 ξεναγήσεις σε μία μόνο ώρα), δημιουργώντας συνθήκες ζούγκλας στην ευρύτερη περιοχή από τουρίστες που συχνά επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά και δεν «σέβονται» τις ιερόδουλες, πλήττοντας εν τέλει και την κερδοφορία του κλάδου.
Ο δήμος λοιπόν αποφάσισε να μπουν περιορισμοί στο ωράριο επισκεψιμότητας (έως τις 7 μ.μ. αντί για 11 μ.μ.) από πληρωμένες ή μη ξεναγήσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν επιστρατεύσει πιασάρικα σλόγκαν όπως “Red light tours with Mistress Lola”, καθώς και στον αριθμό των ατόμων του κάθε γκρουπ (15 από 20), με τους ξεναγούς να είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia