Atomik. Η βότκα του Τσερνομπίλ...


Μια νέα βότκα παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, η οποία προσπαθεί να εξαργυρώσει την αυξημένη δημοτικότητα που απολαμβάνει τον τελευταίο καιρό το Τσερνομπίλ, ένεκα και της γνωστής τηλεοπτικής σειράς.
Πρόκειται για τη βότκα Atomik, η οποία παρασκευάζεται με σιτηρά και νερό, προερχόμενο από ένα βαθύ πηγάδι, από τη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ, όντας το πρώτο καταναλωτικό προϊόν που έλκει την καταγωγή του από την εγκαταλελειμμένη περιοχή γύρω από τον μοιραίο πυρηνικό σταθμό.
Η ομάδα επιστημόνων που ανέλαβε την παραγωγή της, ξεκίνησε πριν τρία χρόνια τις καλλιέργειες σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται εντός της ζώνης αυτής. Στόχος της είναι να διαθέσει τα κέρδη από την πώληση της βότκας σε κοινότητες της Ουκρανίας που εξακολουθούν να υφίστανται τις οικονομικές επιπτώσεις της καταστροφής.
Οι δημιουργοί της διατείνονται ότι η Atomik, που έχει φρουτώδη υφή, δεν είναι περισσότερο ραδιενεργή από οποιαδήποτε άλλη βότκα, καθότι, μολονότι η σίκαλη είχε ελαφρώς επιμολυνθεί, κατά τη φάση της απόσταξης κάθε ραδιενεργό στοιχείο εκπαραθυρώνεται.
Αν το εγχείρημα αυτό στεφθεί με επιτυχία, αναμένεται στο μέλλον να βγουν στην αγορά και άλλα προϊόντα από την επίμαχη περιοχή, που θα είναι απόλυτα καθαρά από τη ραδιενέργεια.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia