Το Βατικανό βγάζει ηλεκτρονικό κομποσκοίνι...


Εκκλησία, τεχνολογία και business as usual
Σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να μην χάσει την επαφή με τους millennials, που πλέον συνιστούν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, το Βατικανό δημιούργησε ένα… gadget.
Η Καθολική Εκκλησία αναμένεται, λοιπόν, να βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρονικό ροζάριο (κομποσκοίνι στην καθομιλουμένη), το Click to Pray eRosary. Πρόκειται για wearable που συνδέεται με την αντίστοιχη mobile εφαρμογή στα smartphones των χρηστών, η οποία ενεργοποιείται σχηματίζοντας το σύμβολο του σταυρού.
Με την ενεργοποίηση της εφαρμογής, ο πιστός μπορεί να προσευχηθεί με την κλασική σειρά του ροζαρίου και να κρατά ιστορικό των προσευχών που κάνει. 
Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Worldwide Prayer Network που έχει συστήσει ο Πάπας, με σκοπό να διδάξει στους Καθολικούς πώς να προσεύχονται για την παγκόσμια ειρήνη με τη βοήθεια του ροζαρίου. 
Το Click to Pray eRosary, που κοστίζει μόλις 99 ευρώ, περιλαμβάνει και αισθητήρες για την παρατήρηση της σωματικής δραστηριότητας και της κατάστασης του χρήστη.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia