Η απάντηση ξενοδόχου σε influencers που ζητούν δωρεάν διαμονή...


Φαίνεται ότι η ιστορία με τους αυτοαποκαλούμενους influencers έχει πια ξεφύγει, με αρκετούς από αυτούς να απαιτούν αντί να διαπραγματεύονται.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι στις μέρες μας οποιοσδήποτε με ένα όμορφο πρόσωπο ή καλλίγραμμο σώμα και με μερικές χιλιάδες ακολούθους στο Instagram αυτόματα αποκτά το δικαίωμα να απολαύσει ορισμένες υπηρεσίες δωρεάν.

Και ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες καφέ, εστιατορίων και ξενοδοχείων, τα οποία σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται αποδέκτες σχετικών e-mail, ενδίδουν στα αιτήματα κάποιου που αποκαλείται «επηρεαστής γνώμης», υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έχουν κλείσει την πόρτα στον κάθε τυχάρπαστο, που θέλει, με αντάλλαγμα μερικές φωτογραφίες, να παραμείνει στο ξενοδοχείο χωρίς να πληρώσει.
Ενας από αυτούς ήταν ο ιδιοκτήτης του White Banana Beach Club στις Φιλιππίνες, ο οποίος απαυδισμένος από τα mail που καταφθάνουν στο inbox του και τα οποία του ζητούν δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα την ανάρτηση φωτογραφιών στο Instagram (ορισμένα από αυτά από micro-influencers, με λιγότερους από 2.000 ακολούθους), έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook (αποσπώντας 11.000 likes και πληθώρα θετικών σχολίων):
«We are receiving many messages regarding collaborations with influencers, Instagram influencers. We kindly would like to announce that White Banana is not interested to 'collaborate' with self-proclaimed 'influencers.' And we would like to suggest to try another way to eat, drink, or sleep for free. Or try to actually work».
«Δεχόμαστε πολλά μηνύματα σχετικά με πιθανές συνεργασίες με influencers. Ενημερώνουμε λοιπόν τους κάθε λογής αυτοαποκαλούμενους influencers ότι δεν ενδιαφερόμαστε. Τους συνιστούμε, μάλιστα, να βρουν έναν άλλο τρόπο για να φάνε, να πιουν και να κοιμηθούν δωρεάν. Αλλιώς, ας προσπαθήσουν να βρουν μια πραγματική δουλειά».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia