Τι σκαρφίστηκε πελάτισσα των Zara για να ανανεώνει δωρεάν την γκαρνταρόμπα της...


Μία 31χρονη Ισπανίδα είχε βρει έναν πρωτότυπο (και παράνομο) τρόπο ώστε να ανανεώνει την γκαρνταρόμπα της χωρίς να χρειαστεί να πληρώνει για κάθε νέο ρούχο που αγόραζε από τα Zara.
Η Tania M.A, για περισσότερο από 15 μήνες, είχε βρει τον τρόπο να ξεγελά τα καταστήματα με αλλαγή ετικετών που της επέτρεπε να ανανεώνει τα ρούχα της με μηδενικό κόστος. 
Η τακτική της ήταν απλή: αγόραζε νέα ρούχα και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τις ετικέτες τους -εσωτερικές και εξωτερικές- για να τις τοποθετήσει σε παλαιότερα ρούχα που είχε ήδη φορέσει, τα οποία επέστρεφε, επικαλούμενη ότι δεν της ταίριαζαν ή δεν ήταν το μέγεθός της, στο κατάστημα ως ρούχα που είχαν αποκτηθεί πρόσφατα.
Για να μην κινήσει υποψίες και γίνει αντιληπτή, δεν ζητούσε ποτέ επιστροφή χρημάτων, καθώς γνώριζε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από το ταμείο γιατί θα έπρεπε να εξουσιοδοτηθεί από τον μάνατζερ του καταστήματος, ο οποίος, ελέγχοντας το απόθεμα, θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι οι ετικέτες δεν ταίριαζαν με το ρούχο.    
Η ισπανική εταιρεία και συγκεκριμένα το προσωπικό της που την υποπτεύθηκε βλέποντας την συστηματικά να κάνει αλλαγές, αντιλήφθηκε την απάτη μετά από μήνες, καθώς η Tania έκανε «επαγγελματική» δουλειά τροποποιώντας σχολαστικά τις ετικέτες. Ήταν, μάλιστα, ιδιαίτερα προσεχτική στο πώς να τις συνδυάζει με τα κατάλληλα ρούχα ώστε να ταιριάζουν σε λεπτομέρειες όπως το χρώμα.
Στη δίκη της, η Tania δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά της (ισχυρίστηκε πως δεν ξέρει να γαζώνει ή να ράβει), καθότι τα στοιχεία εναντίον της ήταν αδιάσειστα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει ποινή έξι μηνών. Το χειρότερο γι’ αυτήν είναι ότι ο όμιλος Inditex της απαγόρευσε εφ όρου ζωής την είσοδο σε καταστήματά της στην Σαραγόσα.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia