Εστιατόριο χρεώνει 38 cents κάθε πελάτη που θα κάνει μια βλακώδη ερώτηση...


Μέχρι πρόσφατα, το εστιατόριο Toms Diner, στο Ντένβερ του Κολοράντο ήταν ένα σχετικά άσημο εστιατόριο. Πλέον, σήμερα, αν κάποιος γκουγκλάρει το όνομα αυτό, θα εμφανιστούν 2,8 εκατ. αποτελέσματα!!!
Τι ήταν αυτό που προκάλεσε όλη αυτή την έκρηξη ενδιαφέροντος, με όλα τα διαδικτυακά μέσα του πλανήτη να μνημονεύουν το εν λόγω εστιατόριο; Ηδη από το 1999, όταν άνοιξε, υιοθέτησε την εξής πολιτική: θα χρεώνει 38 cents κάθε πελάτη που θα κάνει μία βλακώδη ερώτηση.

Μόλις πρόσφατα, όμως, μία ανάρτηση στο Reddit, που συνοδευόταν με φωτογραφία από λογαριασμό που επιβεβαίωνε του λόγου το αληθές, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, με τους χρήστες να αναρωτιούνται αν πράγματι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό και βέβαια πού βρίσκεται αυτό το εστιατόριο.
Η χρέωση των επιπλέον 38 cents, που εμφανίζεται στο λογαριασμό ως «1 stupid question» (υπάρχει και ειδική αναφορά στο μενού), φυσικά αποσκοπεί στη δημιουργία πλάκας, κάτι, που σύμφωνα με τον ιδρυτή του εστιατορίου, εκλείπει στις μέρες μας – η χρέωση ωστόσο θα αφορά επιλεκτικά πελάτες που «σηκώνουν» την πλάκα.
Και πράγματι, αρκετοί είναι αυτοί που εσκεμμένα κάνουν μια ηλίθια ερώτηση (π.χ. "το παγωτό έχει νερό μέσα;") για να χρεωθούν τα 38 cents – και φυσικά, στις μέρες μας, για να ανεβάσουν την απόδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πάντως το Tom's Diner φημίζεται για το χιούμορ του. Στο μενού, στην ενότητα "Healthy Options", υπάρχει η εναλλακτική "skip your next meal" αναγράφοντας αντί τιμής το "money will be saved"...

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia