Ξενάγηση στη Νέα Υόρκη με Ford του 1928...


Μολονότι οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τις ξεναγήσεις με τα διώροφα τουριστικά λεωφορεία που γυρίζουν την πόλη αλλά και τις ορδές τουριστών που ακολουθούν τον ξεναγό σε κάποιο αξιοθέατο, στη Νέα Υόρκη δύο νέοι επιχειρηματίες είχαν, πριν λίγο καιρό, την ιδέα της ξενάγησης μέσα σε εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’20.
Η εταιρεία Nowaday ιδρύθηκε στα τέλη του 2018 από δύο 28χρονους που ήθελαν να εισαγάγουν νέα ήθη στον χώρο των ξεναγήσεων. Η ανάγκη γεννήθηκε όταν ένας εκ των ιδρυτών πήγε έναν επισκέπτη του σε ένα από αυτά τα παραδοσιακά τουριστικά λεωφορεία. Τότε, ακούγοντας τα ηχογραφημένα μηνύματα μέσα από τα ελαττωματικά ακουστικά, και φεύγοντας με κενά, αδυνατώντας να αντιληφθεί όλη την ιστορία της Νέας Υόρκης, αναζήτησε έναν καλύτερο τρόπο ξενάγησης.
Μαζί με τον συνεργάτη του κατέληξαν στην ιδέα της ξενάγησης με αυτοκίνητο, κάτι που έβαζε τις βάσεις για μια εμπειρία πιο ιδιωτική και προσωπική. Το φθινόπωρο του 2018, έχοντας εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 3,5 εκατ. δοαλρίων, αγόρασαν το πρώτο τους αυτοκίνητο, ένα ανακαινισμένο Ford Model A του 1928 και προσέλαβαν τον πρώτο οδηγό-πιστοποιημένο ξεναγό – σήμερα η εταιρεία μετράει 12 αυτοκίνητα και 24 υπαλλήλους.
Η θεματική ξενάγηση που διαρκεί μία ώρα και εστιάζει στην πλούσια δεκαετία του ’20, με τον ξεναγό μάλιστα να φοράει ρούχα της εποχής εκείνης, κοστίζει 49 δολάρια το άτομο – το vintage αυτοκίνητο χωράει μέχρι τρεις επιβάτες. Στόχος είναι μέσα από το storytelling οι επισκέπτες να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία, και όχι απλά ορισμένα τυποποιημένα νούμερα, για την ιστορία του «μεγάλου μήλου».
Στα σχέδια της Nowaday’s, που έχει αποσπάσει εκθειαστικά reviews, είναι η επέκταση στο Los Angeles με μία «ανοικτή» Chevy του 1957, αλλά και στο Παρίσι.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia