Mailo's. Αυστηρά για λάτρεις των ζυμαρικών...


Λένε ότι ευτυχισμένος είναι αυτός που έχει κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Και ο ιδρυτής του Mailos, κατά κόσμο Mailo, φαίνεται ότι επιβεβαιώνει αυτό το ρητό.
Τον Mailo τον γνώρισα το 2013 στη σχολή Le Monde, όπου σπούδαζε την τέχνη της μαγειρικής. Εκεί, στα εργαστήρια, έπιανε τον σεφ και του ζητούσε να του φτιάξει μια μακαρονάδα για να φάνε. Ηδη από τότε, η αγάπη του για τα ζυμαρικά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Τελειώνοντας τη σχολή, ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει, καθώς έχει διαγνώσει ένα κενό στην αγορά. Φεύγει για Ιταλία, τη χώρα των ζυμαρικών, όπου κάνει ειδική εκπαίδευση και δοκιμάζει πολλά αλεύρια και σάλτσες.
Η αγάπη του για τα ζυμαρικά τον παρακινεί να δημιουργήσει το καλύτερο μακαρονάδικο στην Αθήνα. Ένα μέρος που να προσφέρει στους Αθηναίους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, τη δυνατότητα να γευτούν αυθεντικές χειροποίητες ιταλικές συνταγές ζυμαρικών με αλεύρι από τη Βόρεια Ιταλία.
To 2018 η ιδέα έχει ωριμάσει στο μυαλό του Mailo. Στη συνάντησή μας, για να μιλήσουμε για τα μυστικά του μάρκετινγκ, έρχεται με ένα μπλοκάκι, έτοιμος να καταγράψει ιδέες. Είναι όμως διαβασμένος, καθώς, όπως μου εκμυστηρεύεται, έχει ήδη διαβάσει ορισμένα top of the line βιβλία μάρκετινγκ.
Ολες αυτές οι γνώσεις αποτελούν το απόλυτο εφόδιο για να κάνει το μεγάλο βήμα. Ανοίγει στο Κολωνάκι, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, το Mailos, τον παράδεισο των αυθεντικών ζυμαρικών, που σερβίρονται μέσα σε χάρτινα κύπελλα. Η τοποθεσία μόνο τυχαία δεν είναι: κοντά σε αμέτρητα γραφεία (τα οποία εξυπηρετεί με take away ή delivery) αλλά και σε έναν κεντρικό δρόμο διπλής κυκλοφορίας (και ορατότητας…).
Το Mailos δεν θα αργήσει να γίνει το αγαπημένο στέκι όσων λατρεύουν τα ζυμαρικά, σε σημείο που θα προσελκύσει όχι μόνο τα φώτα της δημοσιότητας, με πολλά site να το αποθεώνουν, αλλά και το ενδιαφέρον επενδυτών, που θέλουν να επεκτείνουν την ιδέα, μέσω franchise, σε όλη την Αθήνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε μόλις πέντε μήνες λειτουργίας, το Mailos, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έχει σερβίρει πάνω από 30.000 μακαρονάδες. 
Well done Mailo!!

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia