MyJobNow. Εφαρμογή για την αναζήτηση εργασίας στην εστίαση


Μία καινούρια εφαρμογή, το MyJobNow, ήρθε για να κάνει πιο εύκολη, τουλάχιστον στον πολυπληθή χώρο της εστίασης, την αναζήτηση εργασίας. Εμπνευστές της είναι οι Αγαμέμνων Παπάζογλου, Στέφανος Κατσίμπας και Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, αμφότεροι με εμπειρία στο χώρο του ελληνικού start-up οικοσυστήματος. Ας δούμε πώς μας περιγράφουν το δημιούργημά τους:

Τι ακριβώς είναι το MyJobNow;
Το MyJobNow είναι μια εφαρμογή που βοηθάει επιχειρήσεις –στον τομέα της εστίασης προς το παρόν– να βρουν προσωπικό από το κινητό. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για δουλειά μπαίνουν στην εφαρμογή και κάνουν αιτήσεις σε ανοιχτές θέσεις εργασίας, έπειτα οι εργοδότες επιλέγουν να συνομιλήσουν μαζί τους για να κανονίσουν μια συνέντευξη.

Ποιο αποτέλεσε το ερέθισμα και ποια η ομάδα πίσω από τo Myjobnow;
Από την εμπειρία μας έχουμε μάθει να μελετάμε αγορές και ιδέες. Παρατηρήσαμε ότι στο χώρο της εστίασης, καθώς και σε άλλους κλάδους με αντίστοιχα χαρακτηριστικά στην αναζήτηση προσωπικού, η ιδέα του MyJobNow λύνει ένα απτό μεγάλο πρόβλημα.
Έτσι όταν συζητήσαμε την ιδέα του MyJobNow μας άρεσε και ερευνήσαμε εις βάθος την αγορά. Εφόσον τα νούμερα έβγαζαν νόημα, δημιουργήσαμε μια ομάδα μαζί με δύο ταλαντούχους προγραμματιστές τον Χρήστο Κοψιδά και τον Γιάννη Γιαζλά με τους οποίους δουλεύαμε τα βράδια και τα σαββατοκύριακα.
Η όρεξη και το πάθος της ομάδας μας έδωσαν την έμπνευση να αφήσουμε τις δουλειές μας για να δουλέψουμε πάνω στο όραμα που έχουμε για το MyJobNow. Πλέον, στην εταιρεία εργάζονται 10 άτομα και η ραγδαία άνοδος θα δημιουργεί όλο και περισσότερες ανάγκες στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;
Στο MyJobNow μπαίνουν οι χρήστες που αναζητούν εργασία, συμπληρώνουν το προφίλ/βιογραφικό τους και έπειτα κάνουν αιτήσεις σε θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει κοντά τους. Όταν οι εργοδότες επιλέξουν να μιλήσουν με τους υποψηφίους –αφού δουν το προφίλ τους– μετά ανοίγει μια συνομιλία chat ώστε να κανονίσουν συνάντηση.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία στην ελληνική αγορά που έχει ειδίκευση στον κλάδο της εστίασης και η οποία να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες mobile συσκευών.

Πού βρίσκεστε σήμερα και ποιοι οι στόχοι σας;
Το MyJobNow ξεκίνησε επίσημα εδώ και δύο μήνες περίπου. Μέσα στο διάστημα αυτό  έχουμε παραπάνω από 9.000 χρήστες που αναζητούν εργασία με το νούμερο αυτό να αυξάνεται 25% σε εβδομαδιαία βάση, με παραπάνω από 20.000 αιτήσεις για 750 θέσεις εργασίας που είναι στην εφαρμογή από 450 επιχειρήσεις.
Άμεσος στόχος μας είναι να ανοίξουμε περισσότερες ειδικότητες εργασίας και να εδραιωθούμε στον χώρο ως μια αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή η οποία θα βοηθήσει αρκετά και αποφασιστικά –όσο αυτό είναι εφικτό- στην μείωση της ανεργίας στη χώρα μας. Επίσης είμαστε εδώ και πολλές εβδομάδες στις τρεις πρώτες θέσεις των trending σε App Store και Google Play, κάτι που επιβεβαιώνει τη μεγάλη ανάγκη στην αγορά που καλύπτει η εφαρμογή μας.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia