Το
μαύρο παγωτό, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά εδέσματα των Αμερικανών
και των τουριστών, απαγορεύτηκε πρόσφατα από τις υγειονομικές Αρχές της Νέας
Υόρκης, σκορπώντας απογοήτευση στους θαυμαστές καθώς και στους παραγωγούς του.

Όταν
μιλάμε για μαύρο παγωτό δεν αναφερόμαστε φυσικά σε παγωτό με μαύρη σοκολάτα
αλλά σε κάτι που ως πρώτη ύλη χρησιμοποιεί τα υπολείμματα από την επεξεργασία
του κελύφους της καρύδας. Πρόκειται για
ενεργό ξυλάνθρακα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών και smoothies, καθώς και στην
ιατρική (ως αποτοξίνωση σε ασθενείς που έχουν πάρει υπερβολική δόση).
Ωστόσο,
σύμφωνα με πιο πρόσφατες μελέτες, η στάχτη αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής
μιας και μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό αφυδάτωση, δυσκοιλιότητα αλλά και
να επηρεάσει τον έλεγχο των γεννήσεων...