Ξενοδοχείο για ξεκούραστα διαζύγια...


Περίπου οι μισοί γάμοι στις ΗΠΑ καταλήγουν σε διαζύγιο, ενώ τα τελευταία χρόνια τα διαζύγια ανά τον κόσμο εμφανίζουν σταθερά αυξητικές τάσεις – στη χώρα μας το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 30%.
Αυτά μάλλον είχε στο μυαλό του ο 33χρονος, το 2012, Jim Halfens όταν άνοιξε στην Ολλανδία το Divorce Hotel, ένα πολυτελές ξενοδοχείο που μεταξύ άλλων προσφέρει  πακέτα για ξεκούραστα διαζύγια - σήμερα υπάρχουν οκτώ Divorce Hotels σε Ολλανδία, Αμερική και Μεγάλη Βρετανία. Αφορμή, όπως δήλωσε, στάθηκε η επώδυνη και άκρως ψυχοφθόρα εμπειρία ενός φίλου του που αποφάσισε να χωρίσει.
Πώς ακριβώς λειτουργεί το Divorce Hotel; Το ζευγάρι, που έχει αποφασίσει να χωρίσει με κόσμιο τρόπο και αφού συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο με 100 περίπου ερωτήσεις, κάνει check-in την Παρασκευή και check out, διαζευγμένο (με τη βοήθεια δικηγόρων και διαπραγματευτών), την Κυριακή. Έχοντας όλα τα χαρτιά του διαζυγίου, το ζευγάρι απλώς τα καταθέτει στον δικαστή.
Το «πακέτο διαζυγίου» κοστίζει από τρεισήμισι έως δέκα χιλιάδες δολάρια, ανάλογα πάντα με το βαθμό δυσκολίας του διαζυγίου (π.χ. αν υπάρχουν παιδιά και περιουσιακά στοιχεία) για ένα Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνει, πέρα από την πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, σπα και δείπνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα διαζύγιο στην Αμερική κοστίζει από 5.000 μέχρι 20.000 δολάρια, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που το κόστος φθάνει τις 100.000.
Τα ζευγάρια διαμένουν σε ξεχωριστά δωμάτια και υπάρχει μια σουίτα όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις. Το προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο προκειμένου να σταθεί στο ύψος των (ιδιαίτερων) περιστάσεων – π.χ. έχει εκπαιδευτεί ώστε να αποφεύγει να λέει «καλώς ήλθατε, ευχόμαστε η διαμονή σας να είναι ευχάριστη».

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia